Купити квартиру в Дніпрі

Forbes порівняв витрати обласних центрів на фінансування ЗСУ і на благоустрій: деталі

витрати обласних центрів на фінансування ЗСУ

Forbes проаналізував, скільки грошей на підтримку обласних бригад ТрО виділяли міста. Дані зібрали протягом девʼяти місяців 2023 року. Передає НСН.

Forbes порівняв витрати обласних центрів на фінансування ЗСУ і на благоустрій

За даними Forbes, 21 місто сумарно спрямувало 3,8 млрд грн на потреби сил оборони. При цьому на благоустрій витратили 12,8 млрд грн.

Лише два міста, Житомир і Луцьк, виділили на оборону більше, ніж на благоустрій. В абсолютних цифрах найбільше фінансування обох напрямів у Дніпрі: 1,4 млрд – на оборону і 3,2 млрд – на благоустрій. У Харкові, Ужгороді та Херсоні видатки на тероборону знайти не вдалося. Хоча Херсон і на благоустрій виділив лише 8 млн грн, що схоже на фінансування самих лише зарплат. Натомість у Харкові на благоустрій заплановано майже 1 млрд.

витрати обласних центрів на фінансування ЗСУ

За результатами аналізу Forbes, можна зробити висновок, що більшість обласних центрів у першому півріччі 2023 року віддавали перевагу благоустрою, а не обороні. У розрахунках враховувалися лише видатки за статтями “Заходи та роботи з територіальної оборони” та “Інші заходи громадського порядку та безпеки”. Не враховувалися видатки на заходи з мобілізаційної підготовки населення, соціальне забезпечення та лікування ветеранів, відновлення від наслідків агресії, будівництво укриттів, фінансування муніципальних формувань з охорони порядку тощо.

Раніше ми писали: Соціальні виплати у 2024 році – які суми ухвалені в бюджеті

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×