Купити квартиру в Дніпрі

Енергетики закликали припинити закидати взуття на лінії електропередач: причина

закидати взуття на лінії електропередач

У кількох мікрорайонах Івано-Франківська енергетики виявили взуття на електромережах. Ці “знахідки” можуть призвести до аварійних знеструмлень та летальних випадків. Про це повідомляють “Прикарпаттяобленерго” на своїй Facebook-сторінці, передає НСН.

Енергетики закликали припинити закидати взуття на лінії електропередач

“Такі ігри по-справжньому небезпечні. Проблема “покинутих” кросівок на повітряних лініях електромереж залишається актуальною протягом багатьох років. До прикладу, взуття з фотографій можна зустріти на лініях електропередач Івано-Франківська та навколишніх сіл. Проте фахівці АТ “Прикарпаттяобленерго” застерігають про наслідки від нехтування електричної безпеки”, — йдеться у дописі.

Енергетики закликають батьків поговорити дітьми та пояснити небезпеку таких пустощів.

“Якщо намагатися закинути кросівку на електропровід, останній може обірватися і вдарити електричним струмом на смерть. Також закидування взуття на лінії електропередач може спричинити коротке замикання, пошкодити мережі і, як наслідок, спричинити аварійні знеструмлення світла”, — повідомляють енергетики.

закидати взуття на лінії електропередач

Навіщо кросівки закидають на дроти і що це означає

Існує думка, що це коріння цього ритуалу сягає США, де у місцях проживання гетто-культур з’явилися власні традиції:

  • Наркотики. Кросівки на дротах можуть вказувати на місце продажу наркотичних речовин. Крім того, стиль та колір взуття допомагає визначати, що саме тут продають.
  • Місце загибелі. Кросівки на дротах можуть означати, що саме тут вбили людину.
  • Контроль території. Мітку у вигляді кросівок на дротах могли залишати конкретні банди. При цьому чим більше висить взуття, тим більше тут бандитизму.
  • Чорний квартал“. Кросівки, які відбирали у світлошкірого мешканця району, також відправляли на дроти. Це було певним показником власності території.

Є й інші версії походження цього звичаю, які не стосуються злочинного світу:

  • Похорон кросівок“. Коли улюблені кросівки вже неможливо носити через дірки, то їх залишають на згадку на проводах – щоб продовжувати постійно дивитися на улюблену пару взуття.
  • Дембель. Завершення навчання, повернення з армії та інші знаменні події також відзначали, закидаючи взуття на дроти.
  • Перемога. На дротах також з’являється взуття учасників спортивних змагань, які у такий спосіб відзначають перемогу.
  • Іноді взуття на дротах є ознакою хуліганства. Це відбувається, коли діти і підлітки намагаються наслідувати західних кумирів та закидають кросівки на дроти.

Раніше ми писали: В Криму зростають антиросійські настрої – в чому причина

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×