Купити квартиру в Дніпрі

У Києві скоїли замах на заступника голови податкової служби – що відомо

У Києві скоїли замах на заступника голови податкової служби що відомо

Учора, 17 серпня, у Києві був скоєний замах на вбивство виконувача обовʼязків заступника голови Державної податкової служби України Євгена Сокура

Про це повідомив народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, інформує НСН.

«Зі вчора почали просочуватися окремі чутки, але поліція просила не розголошувати до ранку жодної інформації. До ранку. Тому відповім всім одночасно зараз», — написав він.

У Києві скоїли замах на заступника голови податкової служби

1692341353 1643

Гетманцев розповів, що напад стався в центрі міста (місто він не вказав, однак, імовірно, йдеться про Київ) о 7:50. Замовниками депутат називає «схемщиків», що втратили «бізнес» та «перейшли межу».

За його словами, Євгена вдалося врятувати завдяки злагодженим діям співробітників Департаменту карного розшуку Національної поліції. Виконавці були затримані та дають покази на замовників.

Доповнено об 11:40. Очільник Міністерства внутрішніх справ Ігор Клименко підтвердив, що Національна поліція попередила напад на заступника керівника податкової служби України. Фігуранти затримані, зазначив він.

скоїли замах на заступника голови податкової служби що відомо

Євген Сокур

Що відомо про Сокура?

На сайті податкової вказано лише те, що він є виконувачем обов’язків заступника голови ДПСУ, має VI ранг державного службовця (найвищий — I ранг, найнижчий — IX). У червні там було повідомлення про те, що Євген Сокур представляв напрями цифровізації ДПС.

Як писав портал «Антикор», який проаналізував підписи в Getcontact, люди називають Євгена Сокура «Помічник Дані», «Сокур Женя помічник Гетманцева», «юрист Гетманцева» та «прессекретар Гетманцева».

А за даними журналістів програми «Гроші», Сокур брав участь у відборі на посаду очільника департаменту економічного аналізу, але не пройшов — 18 квітня 2022 року переможницею оголосили Марину Баряхтар. Однак через три дні вона, як стверджується, відмовилася від посади. Відтак переможцем оголосили Сокура, у якого не було досвіду. А вже 7 травня, через п’ять днів, його призначили виконувачем обовʼязків голови ДПС.

Ще новини України: Гроші отримували, але не служили: депутатів Київради підозрюють в ухиленні від військової служби (фото)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×