Купити квартиру в Дніпрі

Сирському та Умєрову показали нову українську бронемашину

Сирському та Умєрову показали нову українську бронемашину

Олександру Сирському та Рустему Умєрову показали нову українську бронемашину, а також інші нові зразки озброєння українського виробництва

Відео з технікою Сирський опублікував у соцмережах, передають Новини України – НСН.

«Озброєння та військова техніка, створені українцями. Мали змогу з міністром оборони України Рустемом Умєровим ознайомитись та оцінити нові зразки ОВТ та можливості їх перспективного застосування на полі бою», — зазначив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Сирському та Умєрову показали нову українську бронемашину

На відео представляють модернізовану бойову машину піхоти БМП-1ТС з українським модулем «Спис-Синтез», бронемашину Oncilla та іншу техніку.

«Утім, найцікавішим зразком техніки в експозиції виявилась раніше небачена шестиколісна бронемашина, назва якої поки що не афішується. Візуально машина майже повністю повторює контури відомої машини Mbombe 6×6, що була розроблена південноафриканською компанією Paramount Group», — пише видання «Мілітарний».

Бронемашина вміщує вісім піхотинців та три члени екіпажу: командир, водій й навідник, для кожного бійця виділено окреме протимінне крісло.

«Ліцензійне виробництво цих машин було налагоджено та одним з українських підприємств», – пише «Мілітарний» із посиланням на власні джерела.

Mbombe 6×6 — колісна бронемашина з посиленим протимінним захистом виробництва південноафриканської компанії Paramount Group. Як зазначається, конструкція такої бронемашини дозволяє витримувати заряд вагою до 10 кг у тротиловому еквіваленті.

Ще новини України: ЗСУ мають тактичний успіх на двох напрямках фронту — Сирський

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×