Купити квартиру в Дніпрі

Скільки ворожих кораблів перебуває у Чорному морі і скільки серед них ракетоносіїв – розповіла Гуменюк

Скільки ворожих кораблів перебуває у Чорному морі і скільки серед них ракетоносіїв – розповіла Гуменюк

Російські окупанти тримають у Чорному морі на бойовому чергуванні 9 суден, серед них є один підводний човен – ракетоносій, на борту якого можуть бути “Калібри”

Про це повідомила керівниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону. Про це розповідає НСН з посиланням на РБК-Україна.

Офіцер зазначила, що наразі у Чорному морі спостерігається шторм, що ускладнює для надводних плавзасобів ЧФ РФ перебування у морі.

“Море в цілому на нашій стороні – воно потужно штормить… 4-5 балів, це велике хвилювання моря, отже, надводні ракетоносії були заведені в пункти базування ще за добу, коли тільки починався шторм, і зараз на чергуванні лише підводний ракетоносій. Його спорядження – до чотирьох ракет типу “Калібр”, – розповіла вона.

При цьому Гуменюк звернула увагу про підвищену небезпеку для громадян у разі ракетної атаки з підводних човнів.

Скільки ворожих кораблів перебуває у Чорному морі і скільки серед них ракетоносіїв – розповіла Гуменюк

Скільки ворожих кораблів перебуває у Чорному морі і скільки серед них ракетоносіїв

“Нагадаю, що виявлення пусків саме з підводного човна для систем протиповітряної оборони може бути ускладненим. Тому коли ми говоримо про таку загрозу треба враховувати, що для переходу в укриття є декілька хвилин, і не зволікати з цим”, – наголосила представниця Сил оборони. півдня України.

“Зараз корабельне угруповування продовжує перебувати в тому самому районі, де їм здається, що поки що безпечно – це від східного узбережжя Криму до російського Новоросійська. Їх всього дев’ять. Очевидно, що внаслідок шторму будуть заведення в пункти базування”, – повідомила Гуменюк.

Крім того, ще один ворожий корабель висвітлює ситуацію в Азовському морі, додала вона.

Нічна повітряна атака РФ 17 жовтня

Російські війська цієї ночі знову завдали по Україні комбінованого удару із застосуванням ракет і дронів-камікадзе. Як повідомили вранці в командуванні Повітряних сил ЗСУ, противник завдав ракетно-авіаційного удару, застосувавши керовану авіаційну ракету Х-59, зенітні керовані ракети С-300 та 6 ударних БПЛА типу Shahed-136/131.

Ще новини України: Навіщо російські війська посилили свою авіацію на півдні України – пояснила Гуменюк

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×