Купити квартиру в Дніпрі

Над Чорним і Азовським морями сьогодні кружляють 5 російських багатоцільових винищувачів – що це означає

 

Над Чорним і Азовським морями сьогодні, 3 травня, кружляють п’ять російських багатоцільових винищувачів. Що це може означати, розповів Ілля Євлаш, начальник служби зв’язків з громадськістю Повітряних сил Збройних сил України.

Свій коментар він озвучив в ефірі національного телемарафону в п’ятницю, передають Новини України – НСН.

Над Чорним і Азовським морями сьогодні кружляють російські винищувачі

У морських акваторіях зараз присутні літаки Су-34 і Су-35, існує високий ризик наявності розвідувальних дронів, які використовуються противником для корекції ракетно-бомбових ударів по території України, повідомив Євлаш.

Він зазначив, що немає підстав сподіватися на зміни у ситуації з обстрілами під час святкових днів і підкреслив, що ворог часто ігнорує будь-які домовленості про перемир’я, що доводять активні обстріли Харкова напередодні свят.

Євлаш також вказав на зміни у тактиці повітряних атак, відзначаючи, що ворог тепер рідше застосовує ударні дрони “Шахеди” і більше використовує розвідувальні безпілотники для корекції ударів, наприклад, за допомогою балістичних ракет або керованих авіабомб. Розвідувальні дрони складніше виявити через їх менші розміри і використання композитних матеріалів, але українські захисники знаходять способи ефективно протидіяти цим загрозам, додав він.

Ще новини України: Несправні F-16 – в чому може бути їх користь для України пояснили у повітряних силах

Наш Телеграм

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×