Купити квартиру в Дніпрі

СБУ затримала “крота” російської розвідки, який збирав розвіддані про “Гвардію наступу”

СБУ затримала крота російської розвідки, який збирав розвіддані про Гвардію наступу

Під Києвом СБУ затримала “крота” російської розвідки, який збирав розвіддані про “Гвардію наступу” МВС України. Ним виявився мобілізований, його затримали в одній з військових частин

Про це повідомляє НСН з посиланням на СБУ.

“За вказівкою російської воєнної розвідки він збирав розвіддані про дислокацію та переміщення бойових підрозділів “Гвардії наступу” МВС України. Ним виявився мобілізований до лав Національної гвардії”, – йдеться в повідомленні

Як зазначають в СБУ ворожі розвідники завербували агента через популярну ігрову інтернет-платформу. Співробітники СБУ затримали його на території однієї з військових частин Нацгвардії.

“Ворога цікавила інформація про місця базування загонів швидкого реагування 4-ї штурмової бригади оперативного призначення “Рубіж”, – розповіли в спецслужбі.

СБУ затримала “крота” російської розвідки, який збирав розвіддані про “Гвардію наступу”

СБУ затримала крота російської розвідки, який збирав розвіддані про Гвардію наступу

2757 2

2304 3

Ці дані потрібні були окупантам для підготовки та ударів по українських об’єктах із застосуванням ракет і дронів-камікадзе.

Як зазначають в СБУ, агентом РФ виявився місцевий житель, якого російська спецслужба залучила до співпраці ще до його мобілізації. “Завдання” зрадник почав виконувати вже після його призову до однієї з військових частин Нацгвардії.

“Збір розвідданих російський “крот” здійснював у період, коли його залучали до охорони місць розташування військової техніки, озброєння та боєприпасів Сил оборони”, – додали у відомстві.

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років тюрми.

Не перший випадок

Зазначимо, що Служба безпеки не вперше ловить “кротів” у лавах Нацгвардії та СБУ. Досить згадати, як СБУ затримала російського “крота” у лавах ЗСУ, який виявився жителем Бахмута, завербованим ГРУ РФ і міг готувати диверсії проти керівництва Сил оборони України.

Крім того, раніше СБУ затримала у Києві військового-“перевертня”, який готував нові удари РФ по ТЕЦ у Києві. Ним виявився контрактник оіднієї з військових частин Національної гвардії, який за свої послуги отримував від 100 до 1000 доларів.

Ще новини України: Агент ФСБ хотів вступити до школи «Армії дронів», щоб шпигувати за українськими військовими – СБУ (фото)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×