Купити квартиру в Дніпрі

Росія практично не застосовує “Калібри” – у ВМС розповіли про ситуацію в Чорному морі

Росія практично не застосовує Калібри – у ВМС розповіли про ситуацію в Чорному морі

У ВМС України повідомили, що ситуація в Чорному морі задлишається стабільною. Також речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук пояснив, чому росія практично не застосвує “Калібри”

Наразі командування РФ утримує свої кораблі на певній відстані і майже не виводить їх у відкрите море. Тому ракети “Калібр” практично не застосвуються для ударів по території України.

Про це повідомив речник ВМС ЗСУ, капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук, передають Новини України – НСН.

Росія практично не застосовує “Калібри” – у ВМС розповіли про ситуацію в Чорному морі

Росія практично не застосовує Калібри – у ВМС розповіли про ситуацію в Чорному морі

“Можна сказати, що ситуація залишається стабільною. Виходи в море вони досить короткі, і вони в принципі не спостерігаються. За понад пів року підтверджених фактів застосування крилатих ракет у нас є два. Тому відповідно сказати, що якось зараз змінюється ситуація, я наразі не готовий”, – повідомив Плетенчук.

Також він зауважив, що російські ракетоносії не виходять у море, бо РФ боїться їх втратити, що їх буде знищено. Речник ВМС ЗСУ додав, що саме з цієї причини вони перебувають в гавані. У той же час виробництво крилатих ракет Росії не припиняється.

“Гавань закрита, фактично перекрито до неї вхід, і так, звісно, ВПК весь цей час працює, і, скоріш за все, вони ці ракети так само виробляють. Так, звісно, що проблеми з логістикою вони колись мають вирішити в тому Новоросійську. А основна проблема – це фактично відсутність кранів, які можуть завантажувати ці “Калібри”. Проте для того, щоб їх застосувати, тим більше масово, треба вийти в море. І треба вийти на відповідні ділянки, з яких мають відбуватись запуски”, – пояснив він.

Плетенчук додав, що останні пуски “Калібрів”,які були виконані окупантами, відбулися з підводного човна.

“Ці субмарини покинути акваторію не можуть, то можна сказати, що вони тут “замкнені”, – додав він.

Раніше Плетенчук розповів, що Росія має проблеми із застосуванням “Калібрів” з акваторії Чорного та Азовського морів. За його словами, логістика із завантаження цих ракет залишилася в окупованому Криму.

Ще новини України: Скільки високоточних ракет залишилося у Росії – ГУР

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×