Купити квартиру в Дніпрі

Прогноз погоди на літо 2024 – коли і де очікувати на спеку

Прогноз погоди на літо 2024 – коли і де очікувати на спеку

Метеорологиня Віра Балабух дала прогноз погоди на літо 2024 і розповіла, коли очікувати на найвищі температури повітря.

Завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Віра Балабух розповіла, яким буде літо цього року, повідомляють Новини України – НСН з посиланням на РБК-Україна.

Яким буде цьогорічне літо

“Відповідно до оновлених сезонних прогнозів погоди, температура повітря в Україні влітку очікується на 1-2 градуси теплішою, ніж зазвичай. Найсильніші аномалії та тенденції до утворення хвиль спеки ймовірні у західних, південних, південно-східних областях країни”, – заявила Балабух.

За її словами, суттєві та тривалі зниження температури повітря малоймовірні. Найтепліше буде в липні та першій половині серпня, особливо на півдні та південному сході країни. У цих же регіонах та в центральних областях країни ймовірний і дефіцит опадів.

“При посиленні циклонічної діяльності над Європою, в Україну переміщуватимуться більш вологі повітряні маси, що зумовить збільшення інтенсивності конвективних процесів, утворення локальних гроз, злив, граду, шквалу”, – розповіла метеорологиня

Взагалі у світі йде тенденція до підвищення температури повітря. Так, Всесвітня метеорологічна організація визнала 2023-й найспекотнішим роком за всі роки спостереження.

Прогноз погоди в червні

Раніше Укргідрометцентр уже надавав короткий прогноз погоди на перший місяць літа, детальні прогнози синоптики складають не більше, ніж на місяць вперед.

Середня температура у червні очікується 19-23 градусів, в гірських районах 16-19 градусів тепла, що на 1,5-2 градусів вище за норму.

Місячна кількість опадів очікується 49-90 мм, в Карпатах та місцями на Прикарпатті 117-171 мм, що в межах норми.

Очікується, що у Києві в червні буде переважно сонячно із перемінною хмарністю, температура триматиметься у межах 25 градусів, сильних дощів не прогнозують.

Прогноз погоди на літо 2024 – коли і де очікувати на спеку

Ще новини України: Незвичні температурні рекорди – якою буде погода в червні 2024 року

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×