Купити квартиру в Дніпрі

Підрив Каховської ГЕС – стало відомо про перші жертви внаслідок затоплення

Підрив Каховської ГЕС – стало відомо про перші жертви внаслідок затоплення

Стало відомо про перші жертви внаслідок затоплення Херсонської області після підриву Каховської ГЕС

Про це повідомив міський голова Олешок Євген Рищук “Суспільному”, інформує НСН.

За його словами, в результаті потопу у місті попередньо загинули три людини.

“Є у нас уже один чоловік загиблий. В лікарню зараз привезли ще двох. Я думаю їх буде набагато більше. Багато людей прикутих до ліжка, були безногі, як безнога людина залізе на дах?” – розповів Рищук.

Також він заявив, що надвечір середи, 7 червня, російські військові нарешті ропочали евакуювати людей з дахів. Людей збирають у місцевій лікарні, де поруч знаходиться будинок культури і бомбосховище, але туди нікого не запускають.

Підрив Каховської ГЕС – стало відомо про перші жертви внаслідок затоплення

Підрив Каховської ГЕС – стало відомо про перші жертви внаслідок затоплення

Підрив Каховської ГЕС

В ніч на вівторок, 6 червня, російські військові підірвали дамбу Каховської ГЕС. В результаті її руйнування в Херсонській області почалися масштабні затоплення населених пунктів. Влада розпочала евакуацію населення з небезпечних місць.

Пізніше в Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Як відомо, після підриву росіянами Каховської ГЕС рівень води продовжує зростати. Очікується, що в подальшому буде збільшуватися не висота підтоплень, а ширина.

“Ми бачимо, що Каховське водосховище упало в рівні на 2,5 метри. В Херсоні підняття води на 5 метрів. Ще цю добу вона буде підійматися”, – сказав генеральний директор “Укргідроенерго” Ігор Сирота

За його словами, рівень спрацювання в Каховському водосховищі дещо призупиняється: якщо вчора спостерігали спрацювання від 30 до 40 см, то сьогодні це 5-7 см.

“Це говорить про те, що спрацювання буде не за чотири доби, а все ж розтягнеться в часі. Воно вже не буде нести таких катастрофічних наслідків, але може розширятися. Тобто буде збільшуватися не висота підтоплень, а ширина”,- додав Сирота

Ще новини України: Які наслідки матиме підрив Каховської ГЕС – всі деталі катастрофи

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×