Купити квартиру в Дніпрі

Мобілізація в Україні – за несплату аліментів чоловіків позбавлять відстрочки від служби

Мобілізація в Україні за несплату аліментів чоловіків позбавлять відстрочки від служби

Нещодавно Президент Володимир Зеленький підписав новий закон про мобілізацію. Згідно цього закону, чоловіків позбавлятимуть відстрочки від служби за несплату аліментів

Таким чином, за даними Міністерства юстиції, на фронті ризикують опинитися 20 тисяч людей.

Про це розповідають Новини України – НСН з посиланням на LB.UA.

Наразі для чоловіків, які мають на утриманні троє та більше дітей, передбачена відстрочка від мобілізації. Однак за новою версією закону про мобілізацію, українців позбавлятимуть відстрочки від служби за несплату аліментів терміном понад три місяці.

У Міністерстві юстиції зазначили, що якщо заборгованість за аліментами є хоча б на одного з трьох і більше дітей, то цей громадянин втратить належну йому за законом відстрочку від мобілізації.

Мобілізація в Україні – за несплату аліментів чоловіків позбавлять відстрочки від служби

Мобілізація в Україні за несплату аліментів чоловіків позбавлять відстрочки від служби

Бази даних щодо платників аліментів будуть передані до ТЦК. У Мін’юсті заявили, що у них міститься потенційний мобілізаційний ресурс у 20 тисяч осіб. Однак у відомстві зазначають, що служба в армії не є покаранням, а лише можливістю для людини отримати гідну заробітну плату та розрахуватись із боргами.

Станом на 1 березня поточного року заведено понад півмільйона документів про стягнення аліментів. Варто зазначити, що близько 3% ухилянтів від сплати грошей на утримання дітей це жінки.

Для жінок, які вчасно не сплачують аліменти, також передбачено зняття відстрочки від служби в армії, якщо вони є військовозобов’язаними. Але в переважній більшості ця норма торкнеться чоловіків.

Ще новини України: Як новий закон про мобілізацію позначиться на українцях за кордоном 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×