Купити квартиру в Дніпрі

Хто може сплачувати добровільні внески, якщо пенсія ще не призначена – відповідь ПФУ

Хто може сплачувати добровільні внески, якщо пенсія ще не призначена відповідь ПФУ

У ПФУ пояснили, чи може людина сплачувати добровільні внески, якщо пенсія не призначена через недостатню кількість страхового стажу

Добровільну участь у пенсійному страхуванні можуть брати як застраховані, так і незастраховані особи старші 16 років.

Про це розповідають Новини України – НСН, з посиланням на ПФУ.

Хто може сплачувати добровільні внески, якщо пенсія ще не призначена – відповідь ПФУ

Хто може сплачувати добровільні внески, якщо пенсія ще не призначена відповідь ПФУ

Важливо, щоб у реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування була інформація про таких громадян і вони не були пенсіонерами (частина 9 статті 12 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”).

«Тобто сплачувати добровільні пенсійні внески ви можете до того часу, поки вам не буде призначено пенсію”, – пояснили у ВФУ.

Як ми повідомляли раніше, під час перерахунку пенсії, якщо особа набрала менше 24 місяців страхового стажу після останнього перерахунку, автоматичний перегляд виплат проводиться лише у випадку, якщо після попереднього перерахунку пройшло не менше двох років.

У такому випадку враховується реальний страховий стаж, набутий пенсіонером після останнього перерахунку пенсії. У Пенсійному фонді зазначили, що заробітна плата для обчислення пенсії при цьому не змінюється.

З квітня змінюються мінімальні виплати пенсіонерам, які досягли 65-річного віку та мають повний стаж. Тепер мінімальна пенсія для них складатиме 3 200 гривень.

Ще новини України: Пенсія без страхового стажу: яка виплата чекає українців

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×