Купити квартиру в Дніпрі

Електронна трудова книжка – чи обов’язково сканувати військовий квиток при внесенні данних

Електронна трудова книжка - чи обов’язково сканувати військовий квиток при внесенні данних

Електронна трудова книжка в Україні діє з 2021 року. У Пенсійному фонді пояснили, чи потрібно сканувати військовий квиток при внесенні даних до електронної трудової книжки.

Про це повідомляють Новини України – НСН з посиланням на Пенсійний фонд України.

Як пояснили у ПФУ, основним документом, що підтверджує стаж роботи до 1 січня 2004 року, є трудова книжка, а запис про проходження строкової військової служби вноситься до трудової книжки на основі військово облікового документа.

Електронна трудова книжка – чи обов’язково сканувати військовий квиток при внесенні данних

Електронна трудова книжка - чи обов’язково сканувати військовий квиток при внесенні данних

“Якщо у трудову книжку такий запис внесено, у тому числі зазначено номер військового квитка та дату його видачі, то сканувати військовий квиток та надавати до електронної трудової книжки не обов’язково”, – пояснюють в ПФУ.

Якщо ж у трудовій книжці не зазначено період строкової військової служби, або період вказаний але не внесено номер військового квитка та дату його видачі, тоді потрібно відсканувати військовий квиток для підтвердження періоду військової служби та додати до електронної трудової книжки.

Електронна трудова книжка в Україні

В Україні запроваджено трудову книжку починаючи з 2021 року. За потреби українці можуть дізнатися про зароблений трудовий стаж або отримати витяг із трудової книжки і для цього не потрібно нікуди йти.

Крім того, електронна трудова дає можливість нарахувати в майбутньому пенсійні виплати в автоматичному режимі, оскільки на момент досягнення пенсійного віку вся інформація про трудову діяльність та сплачені страхові внески зберігатимуться в електронному вигляді.

Ще новини України: Чи зараховується до страхового стажу період проходження військової служби – відповідь ПФУ

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×