Купити квартиру в Дніпрі

Чому не можна давати дітям аспірин – розповів педіатр

Чому аспірин не можна давати дітям – розповів педіатр

Лікарі радять не давати дітям аспірин в жодному разі. Такий препарат може призвести до негативних наслідків

Про це розповіла педіатр Марія Павленко у своєму Instagram, інформує НСН.

Чому не варто давати дітям аспірин

За словами лікарки, такий лікарський засіб не можна давати дітям для зниження температури. Перша причина – є дієві, доступні та більш безпечні препарати для зниження температури у дітей – ібупрофен та парацетамол.

По-друге, існує такий життєво небезпечний стан як синдром Рея, який може виникнути у дітей від прийому аспірину під час вірусних інфекцій.

Аспірин не можна давати дітям

Що відомо про цей синдром

Синдром Рея виникає нечасто, проте він серйозний своїми наслідками. Вважається, що СР провокується використанням аспірину для лікування вірусних інфекцій, зокрема, грипу та вітряної віспи у дітей. Передумовою для його розвитку є вроджені порушення обміну жирів – ліпідів.

Всі наші органи та тканини складаються з клітин, що містять такі крихітні частинки як мітохондрії. Мітохондрія – енергетична станція клітини, місце, де виробляється енергія для забезпечення роботи всього організму.

При розвитку цього захворювання порушується функціонування цих мітохондрій. Особливо, це стосується клітин печінки, оскільки, вони навантажені великою кількістю роботи. Якщо печінка втрачає енергію, то починає давати збій.

Ще новини України: Як безпечно знешкодити кліща – поради лікаря

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×