Купити квартиру в Дніпрі

Атака по Україні 13 липня – що планувала знищити Росія під час обстрілу (відео)

Атака по Україні 13 липня що планувала знищити Росія під час обстрілу

Окупантами була здійснена чергова атака по Україні 13 липня. В ОК “Південь” розповіли, що намагалась знищити росія цього разу

В ніч на 13 липня російські окупанти в черговий раз запустили дрони-камікадзе “Шахед” та крилаті ракети “Калібр”. Цього разу ворог намагався максимально навантажити українську ППО.

Про це 24 Каналу розповіла керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк. За її словами, цього разу атака по Україні була з різних напрямків, повідомляє НСН.

Окупанти запустили низку “Шахедів” з узбережжя Азовського моря, а також – з Курської області. Паралельно росіяни використали дві ракети “Калібр” з акваторії Чорного моря.

“Це роблять для того, щоб максимально напружити та виснажити сили ППО. Також вони використовували різні ускладнені маршрути для дронів-камікадзе”, – зауважила Гуменюк.

Атака по Україні 13 липня  – куди хотіли влучити окупанти

Як наголосила Гуменюк, усі ракети та дрони камікадзе вдалося знищити. Зараз один з фрегатів, звідки запускали ракети, ще перебуває на бойовому чергуванні та маневрує в районі пускових рубежів.

Сама атака була досить класичною. Російські загарбники намагалися влучити у так звані “центри прийняття рішень” та в логістичні об’єкти.

“Вони атакували столицю. Це – як “центр прийняття рішень”. Також вони атакували ті райони та області, які близькі до прифронтових. На думку ворога, там має бути накопичена уся західна техніка, яку ми ще не використовували”, – зауважила Гуменюк.

Ворог атакував острів Зміїний

Упродовж 12 липня російські загарбники активно розвідували ситуацію в Чорному морі. А сьогодні на світанку скинули фугасну авіабомбу на острів Зміїний. Найімовірніше, це пов’язано із “зерновою угодою”.

“Це, скоріш за все, “знаки уваги”, які пов’язані із “зерновою угодою”. 17 липня все, що по ній було укладено, має бути або автоматично пролонговано, або знову почнуться примхи росіян”, – розповіла Гуменюк.

Упродовж усього функціонування зернової ініціативи окупанти регулярно намагалися влучити в портову інфраструктуру. До прикладу, лише нещодавно вони запускали 22 дрони-камікадзе по Одещині. Тоді вдалося збити 20 БпЛА, ще 2 – влучили в припортову інфраструктуру.

Атака по Україні 13 липня – що відомо

В ніч на 13 липня російські окупанти знову завдали комбінований удар по Україні. Вони використали як дрони-камікадзе “Шахед”, так і крилаті ракети “Калібр”. Також зафіксували пуск однієї балістичної ракети.

ППО успішно відпрацювала. Вдалося знищити усі 20 іранських “Шахедів”та 2 крилаті ракети “Калібр” з двох.

У Києві відомо про двох постраждалих у Дарницькому районі. 19-річна дівчина та 23-річний чоловік зазнали осколкових поранень. Також у Шевченківському районі врятували людину під час наслідків ліквідації атаки.

Ще новини України: ЗСУ наступають на трьох напрямках, є успіхи: що відбувається на фронті 12 липня

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×