Купити квартиру в Дніпрі

Масована повітряна атака 18 травня вбила і поранила людей – все, що відомо про наслідки

Масована повітряна атака 18 травня вбила і поранила людей – все, що відомо про наслідки

Масована повітряна атака 18 травня стала черговим терористичним актом росії проти України. Тривога декілька годин поспіль лунала по всій території нашої держави. Жителі низки регіонів чули вибухи. Успішно працювала ППО, але були і влучання. На жаль, не обійшлося без жертв. НСН розповість все, що відомо, про наслідки чергової повітряної атаки. Матеріал доповнюється.

Під час повітряної атаки в ніч на 18 травня знищено 29 крилатих ракет. Також збито два ударних БпЛА Shahed-136/131 та два розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня, – повідомляє головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

За дві хвилі ракетних атак було випущено 30 крилатих ракет морського, повітряного та наземного базування.

Масована повітряна атака 18 травня

Масована повітряна атака 18 травня – ситуація в регіонах

Київщина

За попередньою інформацією, усі ворожі цілі в повітряному просторі Києва були виявлені і знищені, – повідомили в КМВА.

11111

Це був девʼятий за ліком повітряний напад на столицю з початку травня.

Цього разу атака була здійснена із стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, Ту-160 з району Каспію, ймовірно – крилатими ракетами типу Х-101/555. Після запуску ракет, ворог задіяв над столицею свої розвідувальні БпЛА.

Попередньо, зафіксовано падіння уламків в Деснянському та Дарницькому районах столиці. Найбільші пошкодження зафіксовано в Дарницькому районі – там було загорянння на території гаражного кооперативу. Пожежа ліквідована.

було загорянння на території гаражного кооперативу

було загорянння на території гаражного кооперативу

В решті районів можуть бути падіння уламків на припарковані автомобілі, прибудинкову територію чи лісопаркову зону. Інформації щодо потерпілих наразі не надходило.

Дані оперативного зведення збираються та уточнюються.

Одещина

Масована повітряна атака 18 травня вбила і поранила людей – все, що відомо про наслідки

Одеса. Фото ОК “Південь”

Більшість ракет ворога було збито над морем Силами ППО, – повідомив голова громадської ради при Одеській ОВА  Сергій Братчук

На жаль, є влучання у промисловий об’єкт: 1 людина загинула, двох – поранено.

Пізніше Братчук уточнив, що у ніч на 18 травня по Одесі окупанти випустили 6 ракет “Калібр” та 2 – “Іскандер”, усі були знищені силами ППО. У склад влучили уламки ракети, яку збили.

Братчук розповів, що один охоронець загинув, ще двоє – поранені та перебувають у лікарні.

Сергій Братчук зазначив, що це був дуже складний повітряний бій у якому українські сили ППО не просто вистояли, а перемогли. Росія намагається знищувати усе, що надходить для цивільного населення, та тиснути психологічно.

Ворог намагається атакувати об’єкти, які, на його думку, логістичні, промислові. Росіяни цього не приховують. Зокрема, говорять, що Одеса сьогодні є одним з найбільших хабів у державі, через який йде гуманітарна допомога для всієї України,

– сказав він

Хмельниччина

Уранці 18 травня внаслідок удару росіян по Хмельницькій області було влучання в об’єкт інфраструктури Хмельницького району. Про це повідомляє обласна військова адміністрація в Telegram.

За даними ОВА, під час атаки було чути серію вибухів. Постраждалих унаслідок удару немає.

Інформацію про руйнування встановлюють.

Кіровоградщина

На Кіровоградщині сили ППО знищили крилату ракету в небі над Олександрійським районом та безпілотник – у Кропивницькому районі.

Деталі розповів голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович. За його словами, в обох випадках не минулося без руйнувань.

Бойова частина ракети вибухнула на території приватного домоволодіння. Вибуховою хвилею пошкоджено 3 будинки. Минулося без постраждалих.

Уламки збитого безпілотника влучили в один з об’єктів. Впродовж кількох годин рятувальні підрозділи гасили пожежу. Евакуйовано мешканців навколишніх дворів.

Загиблих та травмованих немає. Дякуємо нашим славним Збройним Силам України за те, що ми живі, – наголосив Райкович

Ще новини України: Масована атака на Київ 16 травня була винятковою за своєю щільністю – все, що відомо

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×