Купити квартиру в Дніпрі

Масована атака на Київ 16 травня була винятковою за своєю щільністю – все, що відомо

Масована атака на Київ 16 травня була винятковою за своєю щільністю – все, що відомо

Масована атака на Київ 16 травня вночі стала восьмою у цьому місяці. Вона була комплексною – ворог бив з різних напрямків одночасно із різних засобів озброєння. Тривога у столиці лунала двічі за ніч. НСН розповідає все, що відомо про наслідки. Матеріал доповнюється.

За даними КМВА, для атаки на Київ ворог застосував БпЛА, крилаті ракети та, ймовірно, ракети балістичного типу. Атака була винятковою за своєю щільністю – максимальна кількість атакуючих ракет за найкоротший проміжок часу.

За попередньою інформацією, переважна більшість ворожих цілей в повітряному просторі Києва була виявлена і знищена. Дані про кількість та тип ракет уточнюються.

Атака на Київ 16 травня – наслідки

Попередньо, зафіксовано падіння уламків в Соломʼянському, Шевченківському, Святошинському, Оболонському та Дарницькому районах столиці.

Найбільші пошкодження в Солом’янському районі – там було загорянння нежитлового приміщення площею 200 метрів та кілька одиниць автомобільної техніки. Пожежа ліквідована.

В решті районів пошкодження не суттєві – у більшості виявлено падіння уламків на припарковані автомобілі, прибудинкову територію чи лісопаркову зону. У Дарницькому районі столиці, внаслідок падіння уламків ракети, пошкоджені два автомобілі. А в Шевченківському уламки впали на територію зоопарку.

Наслідки падіння уламків ракети на території столичного зоопарку публікує мер столиці Кличко. Він повідомив, що ніхто з тварин та працівників не постраждав, загоряння не було. Зараз тварин заспокоюють – у них стрес. За словами Кличка, Київський зоопарк відкриється о 10:00.

Кадри масованого удару РФ по Києву цієї ночі. Фото: REUTERS

атака на київ 16 травня

атака на київ 16 травня

атака на київ 16 травня

атака на київ 16 травня

Попередньо, під час атаки постраждало троє людей. Про це повідомляє мер Кличко. Усі постраждалі у Солом’янському районі. Дані оперативного зведення збираються та уточнюються.

Дякуємо нашій ППО за збережені життя киян!, – сказав Сергій Попко, начальник КМВА.

ППО знищила усі 18 ракет

Зазначимо, що вночі повітряна тривога лунала по всій території України.

Близько 03:30 16-го травня 2023 року російські окупанти атакували Україну з північного, південного та східного напрямків 18 ракетами різних типів повітряного, морського та наземного базування.

З шести літаків МіГ-31К було випущено шість аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал», 9 крилатих ракет «Калібр» – з кораблів у Чорному морі та три ракети наземного базування (С-400, «Іскандер-М»).

Усі 18 ракет знищені силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил ЗС України.

Крім того, у ніч на 16 травня противник атакував ударними дронами типу «Shahed-136/131», а також проводив повітряну розвідку трьома безпілотниками оперативно-тактичного рівня – «Орлан-10», “SuperCum”. Усі – знищені!

Про це повідомляють Повітряні сили.

атака 16 травня

Ще новини України: «Такої щільної інтенсивності ударів ще не було» – 4 травня ворог атакував Київ ракетами і безпілотниками

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×