Купити квартиру в Дніпрі

На територіях активних бойових дій планують звільнити від орендної плати за державне та комунальне майно

На територіях активних бойових дій планують звільнити від орендної плати за державне та комунальне майно

На територіях активних бойових дій планують звільнити від орендної плати за державне та комунальне майно певні категорії суб’єктів.

Про це йшлося під час чергової наради з питань прав на житло окремих категорій ВПО під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук, повідомляють Новини України – НСН з посиланням на Мінреінтеграції.

На територіях активних бойових дій планують звільнити від орендної плати за державне та комунальне майно – що відомо?

У процесі обговорень представник від Фонду державного майна України презентував проєкт змін до постанови КМУ від 27 травня 2022 року № 634. Ними, зокрема, передбачається на час дії воєнного стану звільнити від орендної плати за державне та комунальне майно такі категорії осіб:

  • фізичних осіб/фізичних осіб-підприємців, призваних або прийнятих на військову службу;
  • орендарів майна, яке розташоване в зоні активних бойових дій і на тимчасово окупованих територіях відповідно до Переліку територій, затвердженого наказом Мінреінтеграції від 22 грудня 2022 року № 309 (зі змінами).

Також пропонується встановити органам місцевого самоврядування та їхнім підприємствам місячну орендну плату у розмірі 1 гривні за 1 квадратний метр площі для гуртожитків, облаштованих з метою розміщення переселенців.

Наразі відповідний проєкт постанови направлено до Секретаріату Кабінету Міністрів для подальшого розгляду Урядом.

Зазначається, що цей проєкт акта було розроблено на виконання завдань та заходів Операційного плану реалізації у 2023-2025 роках Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року.

Ще новини України: Підприємства на прифронтових територіях звільнять від 3-х податків – Мінреінтеграції

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×