Купити квартиру в Дніпрі

Вбили російського пілота, який пригнав в Україну гелікоптер Мі-8

Вбили російського пілота, який пригнав в Україну гелікоптер Мі-8

Вбили російського пілота, який пригнав в Україну гелікоптер Мі-8. Його знайшли мертвим в Іспанії. Цю інформацію, яка раніше поширилася в ЗМІ, підтвердив виданню РБК-Україна представник Головного управління розвідки України Андрій Юсов, передає НСН.

Російський льотчик Максим Кузьмінов, який влітку 2023 року викрав гелікоптер Мі-8 та втік в Україну, дійсно був вбитий. Його тіло знайшли в Іспанії.

При цьому Юсов не уточнив інформацію стосовно причин смерті пілота.

А от Українська правда, яка теж отримала підтвердження загибелі пілота у розвідці, публікує коментар спецслужб:

Він же вирішив переїхати до Іспанії замість того, щоб бути тут. З того, що знаємо: запросив свою колишню до себе та його знайшли застреленим», — повідомляє джерело видання «Українська правда» у розвідці.

Зазначимо, сьогодні в іспанських ЗМІ почала з’являтись інформація про те, що ще 13 лютого в муніципалітеті Вільяхойоса було знайдено тіло громадянина України.

Вбили російського пілота, який пригнав в Україну гелікоптер Мі-8

Фото з  місця загибелі Кузьмінова

Як писав проект Eureka News, загиблий нібито Максим Кузьмінов. Однак вік загиблого та вік Кузьмінова не збігаються. Російському льотчику зараз 27 років, а знайденому загиблому – 33 роки. Втім, пілот міг мати нові документи і інший вік у них.

Фото з  місця загибелі Кузьмінова

Фото з місця загибелі Кузьмінова

photo 2024 02 19 17 15 22

Тим часом, російська пропаганда вже почала звинувачувати у вбивстві Кузьмінова українські спецслужби.

Нагадаємо, 23 серпня 2023 року у мережі з’явилася інформація про те, що на території України сів російський гелікоптер Мі-8.

Згодом стало відомо, що українська розвідка провела унікальну спецоперацію, в ході якої завербувала російського пілота Максима Кузьмінова.

Він перегнав гелікоптер Мі-8 з Курської області до Харківської. Двох членів екіпажу, які перебували у вертольоті разом з Кузьміновим, ліквідували.

Викрадений гелікоптер передали українським захисникам.

Ще новини України і світу: У росії розстріляли пілота Ту-95, який причетний до ударів по Україні

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×