Купити квартиру в Дніпрі

Наскільки армія рф відрізняється від тієї, що була на початку повномасштабного вторгнення – британська розвідка

армія рф відрізняється

Воєнна розвідка Великої Британії розповіла, чим станом на зараз армія рф відрізняється від тієї, що була при повномасштабному вторгненні.

Зазначається, що станом на зараз російське угруповання військ в Україні переважно складається з погано навчених мобілізованих росіян і використовує здебільшого застаріле обладнання — це значно відрізняється від ситуації, що була на початку повномасштабного вторгнення.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передає НСН з посиланням на Громадське.

Розвідка зазначила, що «на папері» російське Об’єднане угруповання військ в Україні організоване так само, як при вторгненні 446 днів тому.

Ймовірно, воно досі складається з понад 200 тисяч військовослужбовців, організованих у приблизно 70 бойових полків і бригад, розділених на п’ять груп військ.

Однак на практиці ситуація відрізняється, зазначили у розвідці Великої Британії.

У лютому 2022 року російська армія складалася з професійних військових, була значною мірою оснащена досить сучасною технікою і проходила регулярні тренування, прагнучи до складних спільних операцій.

Тепер же, за даними британської розвідки, сили рф переважно складаються з погано навчених мобілізованих резервістів і дедалі більше покладаються на застаріле обладнання, причому багатьом російським підрозділам серйозно бракує чисельності. Армія рф регулярно проводить лише дуже прості операції на основі піхоти.

«Вкрай малоймовірно, що угрупованню військ рф в Україні вдалося створити великий дієздатний мобільний резерв для реагування на нові операційні виклики»,вважають у Великій Британії.

Також малоймовірно, що російська армія зможе ефективно пов’язувати великомасштабні військові дії вздовж усієї 1200-кілометрової лінії фронту, додали в розвідці.

Раніше ми повідомляли, що за даними Генштабу ЗСУ, на один із полігонів на тимчасово окупованій території Запорізької області прибула нова партія завербованих ув’язнених приватною військовою компанією «Вагнер».

Чотириста завербованих ув’язнених привезли на територію полігону для військової підготовки в районі Новопетрівки. Підготовка триватиме кілька тижнів.

У Генштабі додають, що противник і на інших напрямках намагається поповнювати свої втрати в живій силі за рахунок ув’язнених осіб з російської федерації.

Так, нещодавно відзначено прибуття близько 200 таких осіб до одного із польових таборів противника у тимчасово окупованому Роговому Луганської області для проходження 4-тижневого курсу загальновійськової підготовки. До кінця місяця очікується прибуття ще до 250 засуджених осіб.

Також, в районі населеного пункту Можняківка Луганської області, окупанти організували підготовку до 800 новоприбулих російських в’язнів.

Ще новини України і світу: Зеленський розповів, що буде з Путіним, якщо той наважиться застосувати ядерну зброю (відео)

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×