Купити квартиру в Дніпрі

Стало відомо, скільки бойовиків ПВК Вагнер залишається в Білорусі – британська розвідка

скільки бойовиків ПВК Вагнер залишається в Білорусі

На початок лютого 2024 року в Білорусі залишаються до тисячі найманих бійців з російської приватної військової компанії “Вагнер”. Вони беруть участь у тренуванні військовослужбовців та спецпризначенців Білорусі. Про це йдеться у звіті британської розвідки, опублікованому Міністерством оборони Великої Британії, передає НСН.

Стало відомо, скільки бойовиків ПВК Вагнер залишається в Білорусі

У червні 2023 року “вагнерівці” з’явилися на території Білорусі, і за даними британської розвідки, тоді їхня чисельність становила приблизно 8 тисяч осіб. На сьогоднішній момент кількість наїмних бійців в Білорусі значно зменшилася.

“Цілком ймовірно, що в Білорусі залишилося менше 1000 російських найманців “Вагнера”, – зазначено у звіті.

За оцінками британської розвідки, нині “вагнерівці” продовжують навчати білоруських військових та силовиків. І у Британії вважають малоймовірним, що Лукашенко використовуватиме їх для інших завдань, зокрема, пов’язаних зі внутрішньою чи прикордонною безпекою.

Водночас у британській розвідці констатують, що присутність бойовиків ПВК “Вагнер” у Білорусі грає на руку росії, яка веде війну проти України.

“Тривала присутність вагнерівців у Білорусі майже напевно приносить користь і військовим зусиллям росії, змушуючи Україну підтримувати оборонні позиції та особовий склад уздовж свого північного кордону з Білоруссю для захисту від потенційних майбутніх вторгнень”, – зазначено у звіті.

Раніше ми писали: У РФ почастішали підпали військкоматів: про що це свідчить – розвідка Британії

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×