Купити квартиру в Дніпрі

Виверження небезпечного вулкана в Індонезії – понад 11 тисяч людей евакуюють

Виверження небезпечного вулкана в Індонезії понад 11 тисяч людей евакуюють

Виверження небезпечного вулкана в Індонезії триває з 16 квітня. В країні оголошено найвищий рівень тривоги, евакуації підляають понад 11 тисяч людей

В Індонезії через виверження 725-метрового вулкана Руанг евакуюють понад 11 тисяч людей.

Про це повідомляють Новини України – НСН.

З вечора 16 квітня вулкан Руанг вивергався щонайменше п’ять разів. При цьому він викидав вогненну лаву та стовпи попелу на тисячі футів у небо. Початкове виверження підняло стовп попелу на 2 км в небо.

«Влада підвищила рівень вулканічної тривоги до найвищого, зокрема, через побоювання, що вулкан може частково обрушитися у воду і викликати цунамі», – заявив Голова агентства вулканології Індонезії Хендра Гунаван.

У 2018 році виверження індонезійського вулкана Анак Кракатау викликало цунамі вздовж узбережжя Суматри та Яви після того, як частини гори впали в океан. Загинули сотні людей.

«Сила виверження вулкана Руанг стає дедалі більшою, і він викинув гарячі хмари приблизно на 1,7 кілометра», — повідомив Гунаван. Він зазначив, що виверження було спровоковане нещодавніми землетрусами в регіоні.

Виверження небезпечного вулкана в Індонезії – понад 11 тисяч людей евакуюють

Відомо, що спочатку з острова Руанг на сусідній острів Тагуланданг евакуювали понад 800 людей. Утім, вранці, 18 квітня, чиновники заявили, що через розширення зони відчуження потрібно буде евакуювати ще більше людей, і їх перевезуть до Манадо.

«Щонайменше 11 615 жителів, які перебувають у зоні ризику, повинні бути евакуйовані в безпечне місце», — сказав керівник центру даних, зв’язку та інформації про стихійні лиха при агентстві з надзвичайних ситуацій Абдул Мухарі.

Через поширення вулканічного попелу, що може загрожувати безпеці польотів, було оголошено про закриття міжнародного аеропорту Сема Ратулангі в Манадо щонайменше до вечора 18 квітня. Цей аеропорт має сполучення з такими країнами, як Китай, Сінгапур і Південна Корея. Також були суттєві перебої з рейсами до та з міжнародного аеропорту Кота-Кінабалу в сусідній Малайзії.

Індонезія розташована вздовж «Вогняного кільця». Це низка тектонічних розломів у формі підкови навколо Тихого океану. У країні розташовані 120 активних вулканів.

Джерело

Ще новини України і світу: Потоп у Росії: прорвало ще одну греблю, міста йдуть під воду одне за одним (відео)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×