Купити квартиру в Дніпрі

У Румунії оголошували повітряну тривогу через атаку росіян: сьогодні тут знову знайшли уламки

У Румунії оголошували повітряну тривогу через атаку росіян сьогодні тут знову знайшли уламки

Після обстрілу російськими загарбниками Одеської області у Румунії знову було знайдено уламки дронів, які, ймовірно, впали в районі сіл Нуферу і Вікторія. На місці події зараз перебувають два вертольоти ВПС Румунії

Про це заявляє міноборони Румунії на Facebook, інформує НСН.

«Екіпаж вертольота IAR 330 Puma ВПС Румунії в середу, 13 вересня, близько 11:30, в районі сел Нуферу і Вікторія. Осколки, які могли відлетіти від дрона, розлетілися на площі кілька десятків метрів», – йдеться в повідомленні

Не порушуючи регламент, румунська влада одразу відправила в цей район ще один вертоліт ВПС Румунії зі спеціалізованою командою на борту для проведення попередніх досліджень на місцях та збору проб для експертиз.

У Румунії оголошували повітряну тривогу через атаку росіян: сьогодні тут знову знайшли уламки

У Румунії знайшли уламки дрона

Крім того, відомо, що румуни почали отримувати повідомлення про повітряну тривогу. Це сталося тут уперше.

Під час нічної атаки на Одеську область розіслали попередження жителям прикордонних з Україною сіл. Їх попросили сховатися в укриттях.

Жителі прикордонних сіл повіту Тулча отримали сповіщення RO-Alert про можливе падіння деяких об’єктів. Це сталося під час російської атаки дронів на Ізмаїльський район Одеської області.

“Існує ймовірність падіння деяких предметів з повітряного простору. Зберігайте спокій! Сховайтеся в підвалах або сховищах цивільного захисту. За відсутності сховища залишайтеся всередині будинку, подалі від вікон і зовнішніх стін”, – йдеться у повідомленні.

За даними ЗМІ, орієнтовна тривалість атаки була 90 хвилин.

Як відомо, у ніч на 13 вересня над Одеською областю сили протиповітряної оборони збили 32 ударних дрони, було влучання по припортовій інфраструктурі, 7 людей постраждали.

Напередодні стало відомо, що для мешканців румунського села на березі Дунаю, які опинилися під загрозою через постійні обстріли Росією українських портів на іншому березі, почали будувати укриття.

Ще новини України: ОНОВЛЕНО. Вночі російські «шахеди» влучили по території Румунії. Бухарест це заперечує

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×