Купити квартиру в Дніпрі

Ізраїль ударив по Ірану: як реагує світ (відео)

Ізраїль ударив по Ірану: як реагує світ (відео)

Ізраїль ударив по Ірану у п’ятницю 19 квітня вранці. Вже з’явилася реакція світу.

Про це інформують Новини України – НСН, посилаючись на низку джерел

Про ракетну атаку Ізраїлю по Ірану це повідомив високопоставлений американський чиновник телеканалу ABC News.

Співрозмовник телеканалу зазначив, що удару завдано по військовому об’єкту в Ірані.

За даними іранських державних ЗМІ, авіапольоти до Тегерана, Ісфахана і Шираза призупинені після повідомлень про вибух у місті Кахджаварістан, що неподалік від аеропорту Ісфагана і 8-ї бази ВПС «Шехарі».

Запуск ракет відбувся у відповідь на іранську атаку минулої суботи, коли Тегеран спрямував на Ізраїль понад 300 БпЛА і ракет.

Як повідомляє CNN. вибухи пролунали поблизу міста Ісфахан в Ірані.

Попередньо спрацювало ППО. У провінції розташовані важливі ядерні об’єкти країни. Зокрема, гірничо-збагачувальний комбінат у Нетензі, де відбувається збагачення урану.

Напередодні голова МЗС Хоссейн Амір-Абдоллахян заявив, якщо Ізраїль зробить будь-який військовий крок, то відповідь буде «негайною і на максимальному рівні».

Ізраїль ударив по Ірану: як реагує світ

Сполучені Штати Америки не підтримали плани Ізраїлю вдарити по Ірану у відповідь на нещодавні обстріли. Про це повідомляє CNN.

Як пише видання, за словами американського чиновника, Ізраїль завдав військового удару всередині Ірану, що є потенційно небезпечною ескалацією конфлікту на Близькому Сході.

Інший чиновник відзначив, що у четвер, 18 квітня, Штати заздалегідь отримали повідомлення щодо запланованого удару Ізраїлю найближчими днями. Водночас Вашингтон не підтримав цю ідею.

Відреагував на удар і міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні, який сьогодні приймає зустріч колег із країн Групи семи. Він закликав до «абсолютної деескалації» після повідомлень про те, що Ізраїль завдав удару по території Ірану.

Про це повідомляє RAI News.

Ми закликаємо всіх бути обережними, щоб уникнути подальшої ескалації, — сказав урядовець інтерв’ю RAI News.

Ми завжди вказували на максимальну обережність та рекомендували уникати подорожей по всьому регіону. Протягом деякого часу діяло попередження бути обережними, радячи уникати поїздок туди, – додав міністр

Ще новини України і світу: Ізраїль закінчив активну фазу війни: виводить війська з Гази, ХАМАЗ заявив про свою перемогу –  The Jerusalem Post

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×