Купити квартиру в Дніпрі

Відбулося екстрене засідання Радбезу ООН щодо атаки Ірану на Ізраїль: що відомо

Відбулося екстрене засідання Радбезу ООН щодо атаки Ірану на Ізраїль: що відомо

У неділю 14 квітня відбулося екстрене засідання Ради Безпеки ООН за фактом атаки Ірану на Ізраїль. Розповідаємо, що про це відомо.

Під час засідання генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш нагадав, що озброєні «акти відплати» заборонені міжнародним правом.

Близький Схід стоїть на краю прірви. Народи регіону зіткнулися із реальною небезпекою руйнівного повномасштабного конфлікту. Зараз настав час для розрядки та деескалації, – сказав він

Відбулося екстрене засідання Радбезу ООН щодо атаки Ірана на Ізраїль: що відомо

Зазначимо, що раніше Ізраїль вирішив відмовитися від удару у відповідь по Ірану після розмови Байдена з Нетаньяху. Про це повідомляло видання The New York Times.

На екстреному засіданні Радбезу ООН також виступили представники Ізраїлю та Ірану.

Ізраїльський постпред в ООН Гілад Ердан звинуватив Іран у прагненні до світового панування та в тому, що його напад доводить, що Тегерану «немає справи ні до ісламу, ні до мусульман». У якості аргументу він показав відео, на якому Ізраїль перехоплює іранські безпілотники над мечеттю Аль-Акса в Єрусалимі. Ердан закликав Раду безпеки ООН включити іранський Корпус вартових ісламської революції до списку терористичних організацій.

Представник Ірану Амір Саїд Іравані, в свою чергу, заявив, що Тегеран використовує своє невід’ємне право на самооборону, і у нього немає іншого вибору, крім як діяти. Також він неодноразово звинуватив Ізраїль у вбивствах мирних громадян у Газі.

Іран ніколи не прагне ескалації або поширення напруженості на весь регіон, – сказав він

Читайте також: Іран напав на Ізраїль, випустивши сотні ракет і дронів – що відомо (відео)

Наш Телеграм

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×