Купити квартиру в Дніпрі

Допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню голосуватимуть окремими законопроєктами – Джонсон

Допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню голосуватимуть окремими законопроєктами – Джонсон

Допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню голосуватимуть окремими законопроєктами. Про таке заявив Спікер Палати представників Майк Джонсон. Голосування має відбутися вже до кінця цього тижня.

Про це пише The Hill, передає НСН.

Спікер Палати представників Майк Джонсон на закритому засіданні презентував чотири окремі законопроєкти щодо американської допомоги Україні, Ізраїлю, Тайваню та про пріоритети національної безпеки. За них мають проголосувати вже до кінця цього тижня.

Журналісти видання The Hill  зазначають, що таке рішення Джонсона «засмутила» багатьох представників консерваторів, оскільки він, за словами депутатки Марджорі Тейлор, фактично порушив свою обіцянку.

План Джонсона полягає у процедурному голосуванні окремо за чотири законопроєкти.

Четвертий законопроєкт — про пріоритети національної безпеки — за словами Джонсона включатиме арешт російських активів та їх використання для допомоги Україні, надання допомоги у кредит, нові санкції проти Ірану та заборону TikTok.

Під час розмови з журналістами Джонсон розповів, що перед закритим засіданням його телефон «розривався від дзвінків депутатів», які пропонували свої ідеї. На його думку, серед усіх американських парламентарів був консенсус щодо того, що потрібно проголосувати за усі ці заходи незалежно одне від одного.

За словами Джонсона, текст законопроєкту опублікують «дещо пізніше» у вівторок, а депутатам дадуть 72 години на його вивчення.

Нагадаємо, законопроєкт, схвалений Сенатом США раніше, передбачає виділення Україні допомоги на 60 мільярдів доларів. Для того, щоб його підписав президент Байден, за нього має проголосувати нижня палата Конгресу – Палата представників. А більшість у цій палаті становлять республіканці, які протистоять ухваленню нової допомоги Україні.

Також нагадаємо, що цей законопроєкт Сенату запропонували після того, як республіканці 7 лютого заблокували ширшу пропозицію, яка містила допомогу Ізраїлю, Україні й Тайваню та водночас передбачала зміни в захисті американського кордону та міграційній політиці. Документ був компромісом двох партій після місяців дискусій. Проте він майже одразу зіткнувся з різкою критикою з боку республіканців у Палаті представників.

Раніше ми повідомляли: У Конгресі США досягли консенсусу щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Ще новини України і світу:Зеленський назвав умову, за якої ЗСУ доведеться відступати

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×