Купити квартиру в Дніпрі

У Конгресі США досягли консенсусу щодо допомоги Україні та Ізраїлю

У Конгресі США досягли консенсусу щодо допомоги Україні та Ізраїлю

У Конгресі США досягли консенсусу щодо допомоги Україні та Ізраїлю. Є надія, що пакет може бути проголосований вже на цьому тижня.

Про це заявив лідер більшості в Сенаті Чак Шумер, повідомляє ABC News, передає НСН.

Шумер розповів, що під час недільної розмови між президентом США Джо Байденом та лідерами Конгресу було досягнуто “консенсусу” щодо виділення допомоги як Ізраїлю, так і Україні.

Сенатор висловив сподівання, що цього тижня можна буде “щось зробити, щоб допомогти обом країнам”.

Він зазначив, що найкращий спосіб направити допомогу Ізраїлю та Україні – це, щоб Палата представників, де більшість складають республіканці, розглянула та ухвалила схвалений Сенатом законопроєкт про іноземну допомогу на суму 95 млрд доларів.

Додамо, що президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден під час телефонної розмови з лідерами обох партій у Конгресі закликав якнайшвидше схвалити законопроєкт про виділення допомоги Україні й Ізраїлю.

 Президент обговорив термінову потребу в тому, щоб Палата представників якнайшвидше ухвалила доповнення до закону про національну безпеку, — йдеться у заяві Білого дому.

Зазначається, що в телефонній розмові з Байденом взяли участь лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл, спікер Палати представників Майк Джонсон, лідер демократів у Сенаті Чак Шумер і лідер демократів у Палаті представників Хакім Джеффріс.

Також додамо, що спікер Палати представників Конгресу Джонсон заявляв, начебто республіканці планують розглянути питання щодо надання Україні допомоги у вигляді кредиту.

У Конгресі США досягли консенсусу щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Крім того, він зазначив, що вивчає можливість включення до законопроекту положення про можливість конфіскації російських активів з метою їх використання для підтримки Києва.

Ще новини України і світу: «Ви маєте битися за свою країну незалежно від нашої допомоги» – сенатор Грем закликав Україну мобілізувати чоловіків молодше 25 років

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×