Купити квартиру в Дніпрі

Дві яскраві цятки над Києвом налякали містян – науковець пояснив незвичне небесне явище

над Києвом

У небі над Києвом місцеві жителі спостерігали дві яскраві цятки. В астрономічній обсерваторії Київського національного університету пояснили, що це було, передає НСН.

Науковці повідомили, що це було видно дві планети – Юпітер та Венеру.

“Небесне явище, яке кияни спостерігають в небі у нічний час трапляється раз в кілька років. Венера світить яскраво, а Юпітер трішки слабший. Щодо містики, то планети з містикою пов’язують вже кілька тисячоліть, але цивілізовані люди вже від цього відійшли. Я б це явище не називав “парадом планет”. Таке словосполучення науковці взагалі не використовують, а лише журналісти та політологи. Це просто надто близьке розташування на небі Юпітера та Венери, без парадів”, розповів ТСН.ua Анатолій Казанцев, старший науковий співробітник астрономічної обсерваторії Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Дві яскраві цятки над Києвом налякали містян - науковець пояснив незвичне небесне явище

Він додає, що в попередній раз Венеру та Юпітер кияни бачили так близько 12 лютого 2021 року. До речі, тоді від цих планет неподалік були Меркурій та Сатурн.

“Наступного разу таке небесне явище, як зближення Венери та Юпітера, можна буде спостерігати 24 травня 2024 року. Воно теж буде в небі пару днів. Тобто подібне явище можна бачити раз на два роки”, пояснює Анатолій Казанцев.

новини україни

Киян налякали незвичні яскраві точки в небі, які світяться в нічний час. Мешканці столиці спочатку писали, що це якійсь літальні апарати пов’язані з війною, а пізніше з’ясувалося, що явище в небі немає ніякого стосунку до авіації чи дронів.

Дві яскраві цятки над Києвом налякали містян - науковець пояснив незвичне небесне явище

Дві яскраві цятки над Києвом налякали містян - науковець пояснив незвичне небесне явище

Ще новини України:

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×