Купити квартиру в Дніпрі

Чверть мільйона родин на Львівщині залишилися без світла через негоду

Чверть мільйона родин на Львівщині залишилися без світла через негоду

Чверть мільйона родин на Львівщині залишилися без світла через учорашню негоду, повідомляє НСН, посилаючись на Міненерго і Львівобленерго.

Через негоду у західних областях країни знеструмлено 467 населених пунктів. Більшість із них – на Львівщині. Без світла залишалися 286 тисяч споживачів, – йдеться у повідомленні Міненерго 30 серпня.

Також в регіоні зафіксовано зупинку поїздів. Для проведення ремонтних робіт задіяно понад пів тисячі працівників, ремонт мереж триває.

На Львівщині залишилися без світла сотні тисяч родин: як тривають роботи з відновлення

Чверть мільйона родин на Львівщині залишилися без світла через негоду

Потужна нічна гроза з поривами вітру спричинила відключення в електромережах Львівщини. Енергетики продовжують відновлювати електропостачання.

Станом на 08:00 сьогодні через негоду знеструмлені 51 лінія електропередачі напругою 6-10 кВ повністю та 49 частково, 165 населених пунктів повністю та 231 частково у:

  • Західному РЕМ (Городоцька, Жовківська, Мостиська, Яворівська частина);
  • Карпатському РЕМ (Самбірська, Старосамбірська, Турківська част.);
  • Південному РЕМ (Бориславська, Сколівська, Стрийська, Дрогобицька част.);
  • Центральному РЕМ (Пустомитівська, Миколаївська, Перемишлянська, Жидачівська част.);
  • Північному РЕМ (Радехівська, Червоноградсько-Сокальська част.);
  • ЛМЕМ (Жовківська, Пустомитівська част.; частково знеструмлені Рудне, Рясне-Руське, Підрясне, Брюховичі, Білогорща).

Відновлюють електропостачання 124 бригади «Львівобленерго» у складі 533 працівників, задіяли 186 одиниць техніки.

Окрім цього, енергетики усувають точкові пошкодження у низьковольтних електромережах напругою 0,4 кВ.

У Львівобленерго зазначають, що сьогодні протягом дня надалі очікуються грози, пориви південного вітру, шквали 15-20 м/с, град, значний дощ.

Дотримуйтесь правил безпеки: не наближайтесь до місця обриву проводу лінії електропередачі на відстань менше восьми метрів, адже в іншому випадку можна отримати смертельний удар електрострумом, – закликають енергетики

Відходити з небезпечної зони потрібно «гусячим кроком» — зведіть ступні ніг разом, не відривайте їх одна від одної і від землі та пересувайтеся дрібними ковзаючими кроками.

Організуйте охорону місця обриву проводу, щоб туди ніхто не потрапив, до приїзду оперативно-виїзної бригади «Львівобленерго».

Якщо ви побачили пошкоджені електромережі — повідомте про ситуацію за номером 0-800-30-15-68 (цілодобово, безкоштовно) або на інші номери кол-центру: 067-333-15-68, 050-460-15-68, 093-170-15-68, (032) 290-75-68.

Залишити повідомлення також можна на сторінці “Гаряча лінія «Львівобленерго» у Facebook: https://www.facebook.com/lvivoblenergo.hotline

Якщо через негоду впали дерева або гілки, травмувались люди, слід повідомляти екстрені служби за телефонами: 101, 112 або 103.

Яка ситуація з енергетикою в інших областях?

Чверть мільйона родин на Львівщині залишилися без світла через негоду

Ситуація у прифронтових областях

Триває ворожий терор прифронтових та прикордонних з рф областей. На Донеччині через обстріл вимикалася лінія 110 кВ, що призвело до знеструмлення міста Покровськ та прилеглих селищ. Без світла залишалися більше 7 тисяч абонентів. Відновлювальні роботи тривають.

На Харківщині через обстріли пошкоджено газопровід багатоквартирного будинку у місті Куп’янськ, також обстріли призвели до знеструмлення абонентів у Куп’янському та Дворічанському районах.

Залишається також знеструмленою частина споживачів у Запорізькій, Сумській, Херсонській, Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Генерація

Енергетики продовжують готувати енергосистему до опалювального сезону, який може відбуватися в умовах російських атак. Триває масштабна ремонтна кампанія на об’єктах генерації – теплової, гідро- та атомної.

Наслідки підриву дамби Каховської ГЕС

У Херсоні знеструмленими залишаються близько 10 тисяч споживачів. Енергетики працюють над відновленням електропостачання, але ремонтні роботи сповільнені через обстріли.

Ситуація на ЗАЕС

Фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС. Наразі він становить 16,08 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

Комерційний імпорт

Комерційний імпорт електроенергії за минулу добу склав 1 638,00 МВт*год. Експорт відсутній.

Ще новини України: Чи будуть ховати трансформатори під землю від обстрілів – відповіли в “Укренерго”

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×