Купити квартиру в Дніпрі

В Україні перевірили мости – майже чверть з них у критичному стані

В Україні перевірили мости майже чверть з них у критичному стані
Міст Патона у Києві. Фото: КМДА

В Україні перевірили мости. Відповідна комісія виявила, що 24% споруд перебувають у критичному стані — непрацездатні або обмежено працездатні.

Про це повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури, передає НСН.

«На жаль, понад третина балансоутримувачів не володіє реальною інформацією щодо стану своїх мостів, а чверть усіх споруд в країні перебуває в критичному стані», зазначив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Комісія внесла пропозиції щодо розвʼязання проблеми з розвитком та утриманням мостів. Зокрема, там пропонують законодавчо закріпити, щоб серед обʼєктів дорожнього будівництва реконструкція або капітальний ремонт саме аварійних мостів були пріоритетними шляхами зі спрямування коштів.

Крім цього, комісія пропонує балансоутримувачам провести огляд мостів, які перебувають у непрацездатному та обмежено працездатному стані, а також розробити комплекс протиаварійних заходів.

Комісія з перевірки мостів

Там також запропонували передати функції замовника або балансоутримувача мостів від окремих територіальних громад до Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

«Наразі до агентства вже надійшли відповідні пропозиції від балансоутримувачів щодо 28 мостів», йдеться в повідомленні.

Інформацію щодо стану мостів та пропозиції стосовно розв’язання проблем передадуть на розгляд Ради національної безпеки й оборони та Кабінету Міністрів.

Нагадаємо, у другій половині липня комісія з перевірки стану мостових споруд виявила суттєві пошкодження, зокрема корозію головних елементів мостів Патона та Метро в Києві.

мости в Україні

Ще новини України: На кордоні запрацювала «єЧерга» для пасажирських автобусів – перелік пунктів пропуску

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×