Купити квартиру в Дніпрі

Обвал моста у Закарпатській області – про причини розповіла влада

Обвал моста у Закарпатській області – влада розповіла про причини

У Закарпатській області у понеділок, 24 липня, стався обвал трьох секцій транспортного мосту між селищем Тересва та с. Бедевля Тячівського району. Через це постраждало 5 людей, серед яких є двоє дітей

Як розповіли у Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури України, міст був аварійний. Його звели ще 1957 року – відтоді він жодного разу капітально не ремонтувався. Проїзд мостом підтримувався виключно в рамках експлуатаційного утримання.

Про це повідомляє НСН.

“Від 2018 року штучна споруда перебувала в аварійному стані. З огляду на це нею було заборонено проїжджати транспортним засобам, вагою понад 7 тонн. Відповідні знаки попереджали про це обабіч мосту”, – йдеться у повідомленні.

Під час обвалу мосту 24 липня конструкцією їхала вантажівка з піском вагою понад 45 тонн – допустима вага була перевищена у 7 разів – секції аварійного мосту обвалилися. Разом з вантажівкою також провалився легковий автомобіль, що проїжджав через міст. Наразі відомо про 5 потерпілих, один у важкому стані.

Обвал моста у Закарпатській області – про причини розповіла влада

Обвал моста у Закарпатській області – про причини розповіла влада

Наразі міст перекрито поліцією та організовано об’їзд автотранспорту через с. Нересниця.

Як пояснили у агентстві, служба відновлення та розвитку інфраструктури у Закарпатській області планувала відремонтувати міст та виготовила 2021 року проєкт реконструкції споруди, однак втілити його у життя завадило повномасштабне вторгнення Росії.

Там зазначили, що міст буде відновлене якнайшвидше, фахівці працюють на місці та вивчають шляхи розв’язання проблеми.

“Для запобігання обвалів та руйнувань, стратегічні мости в Україні зараз перевіряє створена Урядом Комісія. Її перші висновки – 10% мостових споруд перебувають в непрацездатному стані, а середній вік більшості мостів в країні сягає 60 років. Комісія вже провела обстеження великих мостів у Києві, Житомирі та Рівному”, – йдеться у повідомленні.

Ще новини України: Хто і навіщо підірвав Кримський міст – припущення ОП

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×