Купити квартиру в Дніпрі

Викликає параліч та судоми: на Київщині у консервах виявили інфекцію

на Київщині у консервах виявили інфекцію

На Київщині у консервах виявили інфекцію, яка викликає параліч та судоми. Цей харчовий продукт вже знято з реалізації.

Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби столиці, передає НСН

У  відомстві розповіли про випадок ботулізму, ймовірно пов’язаний із вживанням рибних консервів.

«До Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві надійшов лист Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області про реєстрацію у мешканця Фастівського району Київської області випадку ботулізму, можливо пов’язаного із вживанням консерви рибної «Тунець у власному соку». За словами потерпілого, консерву було придбано в торгівельній мережі Києва», йдеться у повідомленні.

На Київщині у консервах виявили інфекцію

3034275166 w640 h640 3034275166

Зараження людини ботулізмом відбувається при вживанні продуктів тваринного і рослинного походження, забруднених клостридіями фруктів і овочів; неправильно консервованих продуктів; через ковбаси, шинку, копчену рибу. У виникненні ботулізму не останню роль відіграють консервовані в домашніх умовах гриби.

Симптоми ботулізму можуть спостерігатись від кількох годин до кількох днів після впливу бактерій, які є збудниками ботулізму, або їх токсинів. Спочатку відмічаються такі клінічні прояви, як нудота, блювота, шлункові спазми, судоми діарея або закреп. Потім виникає параліч, який поширюється по тілу від голови до ніг.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×