Купити квартиру в Дніпрі

Гауляйтер Херсонщини каже, що проситиме путіна приєднати область до росії

Гауляйтер Херсонщини каже, що проситиме путіна приєднати область до росії

Гауляйтер Херсонщини заявив, що проситиме путіна приєднати область до росії. Про це повідомило головне пропагандистське ЗМІ російської федерації «РИА-Новости», передає НСН.

«РИА-Новости» цитують колаборантата – ставленика окупантів Кирила Стремоусова, призначеного росіянами головою окупаційного “уряду” Херсонської облради, який нібито заявив, що Херсон є росією, і що «жодних «ХНР» на території Херсонської області створюватись не буде, і референдумів не буде»

«Це буде один єдиний указ на підставі звернення керівництва Херсонської області до президента рф, і буде прохання ввести область до складу повноцінного регіону рф», — заявив колаборант.

Також Стремоусов стверджує, що до кінця року область «повністю перейде на російське законодавство».

Нагадаємо, від початку повномасштабної війни окупанти намагаються вийти на кордони Херсонської області і захопити її повністю, але їм це не вдається. Якщо більшу частину Херсонщини вони загарбали у перші дні війни, то тепер – ось уже третій місяць, не можуть просунутися на півночі у Криворізькому напрямку, де бійці ЗСУ не тільки тримають оборону, а й звільняють раніше захоплені населені пункти.

Також нагадаємо, що на початку окупації мешканці Херсона і інших міст області активно виходили на проукраїнські мітинги, але потім загарбники посилили тиск на мирних людей, і мітинги тепер майже не проводяться. За словами міського голови Херсона половина мешканців виїхала з міста.

Гауляйтер Херсонщини каже, що проситиме путіна приєднати область до росії

Якщо зайти у місцеві пабліки у Фейсбуці, можна побачити, що проросійськими настроями там і не пахне. Люди безумовно вважають Херсон Україною і з нетерпінням чекають його визволення. А будь-які «акції на підтримку росії» називають справою рук окупантів, які для цього навіть привозять людей з Криму. Як це було, наприклад, під час святкування 9 травня.

До речі, сам Стремоусов нещодавно говорив, що працювати йому у Херсоні немає з ким. Фактично, призначені росіянами гауляйтери – це віртуальна влада, адже нікого, окрім них та російський військових та силовиків, у захоплених адмінбудівлях немає.

Зазначимо, що анонсованого переходу Херсонщини у рубльову зону не відбулося, а все, що вдалося за 2 місяці окупаційній «владі», це повісити червоні та російські прапори, анонсувати заборону соцмереж, обстріляти центр міста артою, та відсвяткувати 9 травня, створивши картинку для російського ТБ.

У Росії зріє конфлікт еліт проти Путіна — The Washington Post

За що в Росії ненавидять полк Азов — Михайло Подоляк

У росії оголосили нову мету війни в Україні – заява заступника командувача військами ЦВО

 

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×