Купити квартиру в Дніпрі

20
20

Алкоголь від головного болю: чи насправді допомагає – відповів лікар

Алкоголь від головного болю

Взаємозв’язок між вживанням алкоголю і мігренню відомий давно. Лікарі розповіли, який алкоголь від головного болю може допомогти людині

Пара келихів пива допоможе полегшити головні болі. Такий висновок зробили вчені з Гринвічського університету в Лондоні.

Про це розповідають Новини України – НСН.

Провівши дослідження, вчені прийшли до висновку, що два келихи пива справляються з головнем болем не гірше, ніж парацетамол.

«Результати дають можливість припустити, що алкоголь є ефективним болезаспокійливим засобом, яке забезпечує клінічно значущі зниження показників інтенсивності болю», – вважають вчені.

Алкоголь від головного болю: чи насправді допомагає – відповів лікар

Алкоголь від головного болю чи насправді допомагає - відповів лікар

Науковці, вивчаючи склад пива, з’ясували, що його вживання сприяє поліпшенню пам’яті, роботі серця, зміцненню кісткової системи, а також підвищує стійкість до стресів. Фахівці провели порівняльний аналіз, дослідивши болезаспокійливі властивості напою та парацетамолу. Вони виявили, що ліки виявилися ефективнішими за два пінти пива лише на 15%. У випробуванні було задіяно 400 людей.

Вчені провели 13 проб, що допомагають визначити больовий поріг, та 9 тестів, які виявляють її інтенсивність. Експерти з’ясували, що пиво у малій кількості знижує рівень болю на 1,2 бали.

Слід зауважити, що лікарі не рекомендують зловживати алкогольними напоями. При цьому у помірних кількостях деякі з них позитивно впливають на організм людини. Наприклад, ель, який вважається пивним напоєм, полегшує перебіг ознак менопаузи у дорослих жінок.

Джерело UNN

Ще новини України: Усього після двох неспокійних ночей людина почувається на 4 роки старшою – дослідження

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×