Купити квартиру в Дніпрі

24
24

Українська кутя на Святвечір – покроковий рецепт

Українська кутя

Різдво – одне з головних християнських свят, яке традиційно відзначають у колі сім’ї. За традицією, ввечері на Різдво на столі повинні стояти 12 страв, однією з яких є кутя. ТСН ділиться класичним варіантом приготування цієї страви – з медом і сухофруктами. Передає НСН.

Українська кутя

Інгредієнти:

  • пшениця – 150 г
  • мак – 150 г
  • родзинки – 100 г
  • горіхи волоські – 150 г
  • в’ялена вишня – 100 г
  • курага – 100 г
  • мед – 150 г

cb767a705b8b2254bda5becd94744716 wide big

Приготування:

  1. Пшеницю треба брати спеціальну очищену, світлого кольору і великими зернами. Перед приготуванням її потрібно добре вимити і залити водою на кілька годин (краще на ніч), вона трохи набубнявіє і стане м’якшою. Злийте цю воду і промийте вашу пшеницю кілька разів у проточній воді.
  2. Перекладіть пшеницю в каструлю, залийте водою і поставте на вогонь. Варіть на маленькому вогні приблизно 1 годину і не забувайте помішувати. Якщо вода википає – підлийте трохи. Ваша мета – м’які зерна, але щоб зберегли форму. Також важливо, щоб у вареній пшениці залишилося зовсім небагато рідини, щоб ваша кутя не була сухою.
  3. Тепер час приготувати мак. Звісно, ви можете перетерти його і в ступці, але простіше це робити за допомогою блендера або кавомолки. Після того, як мак подрібнено, перекладіть його в каструльку, залийте водою так, щоб вона його трохи покрила і варіть на маленькому вогні, поки вода не википить. Дайте маку повністю охолонути.
  4. Тепер черга сухофруктів і горіхів. Горіхи трохи подрібніть, для цього покладіть їх у пакет і побийте молотком для відбивання м’яса або качалкою. Якщо волоські горіхи м’які – можна посікти їх ножем. Сухофрукти обов’язково заливаємо окропом на кілька хвилин. Після зливаємо цю воду і промиваємо в проточній.
  5. У готову кашу додаємо мак, горіхи, сухофрукти та мед. Кількість меду визначайте за смаком. Ретельно все перемішайте.

Раніше ми писали: Що приготувати взимку – добірка з 9-ти страв

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×