Купити квартиру в Дніпрі

17
17

Як садити капусту на розсаду, щоб отримати гарний врожай

Як садити капусту на розсаду, щоб отримати гарний врожай

У квітні саме час посіву городніх культур, вирощування розсади та підготовки її до висадки у відкритий грунт. Як садити капусту на розсаду правильно

У середині квітня, зазвичай, проводять посів капусти на розсаду

Про це розповідає НСН з посиланням на авторку каналу “Півтори сотки”

Згідно з місячним посівним календарем, найкраще для посадки капусти підходять дні з 10 по 17 квітня. Але лише дотримання термінів недостатньо, щоб отримати хорошу розсаду.

За словами городниці, є два способи садити капусту на розсаду: у коробочки та на грядку під плівку. Якщо ви висаджуєте капусту на розсаду, зробіть це в середині квітня, а якщо віддаєте перевагу другому способу – дочекайтеся третьої декади місяця, 20-25 числа.

“Насипаємо в коробочки ґрунтову суміш. Ґрунт для капусти обов’язково має бути з додаванням білого або жовтого піску. На 2 кг ґрунту потрібно 0,5 л піску. Також обов’язково додайте вермикуліт – приблизно 10% від об’єму суміші. За наявності, додайте також півсклянки попелу, – радить городниця. – Так капуста одразу і обеззаразиться, і отримає гарне підживлення”, – радить городниця.

Ґрунт у коробочці добре проливаємо, він повинен бути трохи спресованим, не рихлим, щоб корінець капусти добре закріпився.

Як садити капусту на розсаду, щоб отримати гарний врожай

Як садити капусту на розсаду, щоб отримати гарний врожай

Отвори робимо на відстані один від одного приблизно 2 см. Глибина отворів – 0,7-1 см, не глибше. Розкладіть по 1 насінині в отвори і пролийте з пульверизатора розчином фітоспорину – природного біофунгіциду.

Готують розчин так: 1 ст. ложку пасти фітоспорину розмішуємо у 2 ст. ложках теплої кип’яченої води та переливаємо у пляшечку. З цього концентрату робимо робочий розчин: 1 год. ложку суміші додаємо в 1 л теплої кип’яченої води. Перемішуємо, виливаємо в ємність із пульверизатором. Намагайтеся використати розчин протягом 3-5 днів і зберігайте в темному прохолодному місці.

Після обробки фітоспорином зариваємо отвори з насінням і ставимо коробочок у прозорий пакет, зав’язуємо та ставимо у тепле добре освітлене місце до появи сходів.

“Сходи з’являться приблизно на 5-6 день після посіву. Коли це станеться, знімаєте пакет із коробочки і переставляєте розсаду у світле, але не надто тепле місце (приблизно 15-16 градусів). Якщо буде занадто тепло, вона може витягнутися, – попередила авторка каналу. – Коли на розсаді з’явиться по 2 справжні листочки, розсаду потрібно розпікірувати в окремі стаканчики, де вона зростатиме до висадки у ґрунт”.

Якщо ви будете садити капустну на розсаду під плівку на городі, враховуйте, щоб земля на грядці була не надто м’якою і пухкою: корінню капусти потрібно закріпитися. Додайте в ґрунт вермикуліт, посійте насіння на глибині 0,7-1 см, добре пролийте, засипте землею і накрийте плівкою до появи сходів. Коли сходи з’являться, орієнтуйтесь на температуру. Плівку потрібно буде знімати, щоб поливати капусту.

Якщо капуста під плівкою посіяна дуже густо, її доведеться трохи прорвати, щоб вона не витягувалася і не була занадто тонкою.

Ще новини України: «Я люблю готувати зі свіжої»: засипана капуста – рецепт старовинної української страви

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×