Купити квартиру в Дніпрі

275
275

Чому у японських квартирах завжди чисто: секрети порядку в домі

у японських квартирах завжди чисто

Що роблять японські жінки, щоб підтримувати чистоту та порядок у своїх оселях, щоб їм не доводилося прибирати так часто. Про всі секрети розповідає ТСН, передає НСН.

Чому у японських квартирах завжди чисто: секрети порядку в домі

Напевно, багато хто помічав в інтернеті чи соцмережах те, що японки завжди мають ідеальний зовнішній вигляд, оскільки дуже люблять доглядати за собою. У їхніх ванних кімнатах завжди дуже багато баночок та флакончиків з кремами і різними засобами для догляду за обличчям, тілом, волоссям. Їхній одяг також бездоганний: завжди охайний, випрасуваний та підібраний зі смаком. Те саме стосується і дому, де завжди панує ідеальна чистота. Які ж саме звички мають японські господині, щоб підтримувати бездоганний порядок в домі, розповідаємо далі.

Що роблять японки, щоб у домі завжди було чисто

Взагалі, раніше у цих східних красунь було не все гаразд з порядком в домі. Там панував хаос та безлад, бо жителі Японії не дуже люблять витрачати час на прибирання. Оскільки понад 60 годин на тиждень цілеспрямовані японки витрачають на роботу та кар’єрні досягнення. Звичайно, дуже мало часу залишається на те, щоб прибратися в домі. А ще потрібно встигнути на йогу, в салон краси, масаж, курси, погуляти з друзями та відпочити.

Тому японські дівчата впровадили для себе ідеальну систему прибирання, на яку витрачають мінімальну кількість часу, але в домі завжди панує чистота та свіжість. Багато хто дотримується правил цієї простої системи і її рекомендують запровадити усім, хто має обмаль часу на прибирання.

a7cb72cd57bc9b7ef05e9e99aaf6d797

Такий підхід до прибирання дасть змогу завжди підтримувати порядок в домі і витрачати менше часу на прибирання.

  • Розхламитися

У Японії на вулиці немає сміттєвих баків. Один раз на тиждень приїжджають працівники комунальних служб та забирають сміття від дверей будинків. Тому існує дуже великий ризик накопичення непотрібних речей та сміття. Аби цього уникнути, японки завжди дотримуються мінімалізму у використанні побутових речей. Наприклад, якщо якийсь одяг вже давно варто викинути, з ним прощаються без жалю, щоб у помешканні не було зайвих речей.

  • Всі речі на своїх місцях

Якщо у помешканні немає нічого зайвого, тоді легше визначитися, що і де повинно стояти чи лежати. Найголовніше правило – відразу відправляти предмет на своє місце. Японки ніколи не складають свій одяг на стільці чи крісла. Після роботи вони завжди прибирають взуття, ховають одяг в шафу чи кладуть у машинку для прання. Закуплені продукти відразу розкладають по полицях та контейнерах в холодильнику. Тому у них завжди є час на себе та відпочинок.

  • Інноваційний підхід розумного дому

Японія – це одна з найбільш розвинених країн світу у галузі інноваційних технологій. Жителі цієї країни намагаються полегшити собі життя різноманітними допоміжними гаджетами для побуту, роботи і краси. І прибирання не стало винятком. Практично в кожному домі є робот-пилосос, за допомогою якого ведеться боротьба із пилом. Одяг після прання японці також не розвішують, аби просушити, спеціальна машинка для сушіння завжди справиться із цією ситуацією. А парова швабра за кілька хвилин допоможе впоратися з брудною підлогою. Окрім того, у японців є спеціальні відра, які самі змінюють пакети для сміття, а наповнені пресують та запаюють. Такий підхід рятує від накопичення домашньої роботи та звільняє купу часу.

Раніше ми писали: 4 способи перевірити сирі яйця на свіжість в домашніх умовах і в магазині

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×