Купити квартиру в Дніпрі

24
24

Як зварити яйця, щоб вони залишилися цілими

Як зварити яйця, щоб вони залишилися цілими

Фарбуваня яєць на Великдень є давньою традицією. Але часто буває, що під час варіння шкаралупа тріскається і тому використовувати іх для прикраси не можна. Як зварити яйця,  щоб вони залишилися цілими

Про це розповідає НСН з посиланням на today.ua

Сода

Рекомендується дістати яйця з холодильника за 20-30 хвилин до варіння, щоб вони стали кімнатної температури. У каструлю або сотейник потрібно набрати достатню кількість води та додати одну столову ложку харчової соди. Також яйця варто опускати уже в окріп. Варити їх потрібно 7-8 хвилин. Після цього залити яйця холодною водою на 10-15 хвилин.

Як зварити яйця, щоб вони залишилися цілими

Як зварити яйця, щоб вони залишилися цілими

Метод 4-8-10

Шеф-кухарі часто використовують саме цей метод, щоб отримати цілі варені яйця. Для цього треба покласти яйця в каструлю з теплою водою, додати дрібку солі та поставити на вогонь. Після того, як вода закипить, треба вимнети вогонь, але не прибирати їх з плити. Щоб вийшли яйця некруто, їх потрібно дістати через 4 хвилини, в мішечку – через 8 хвилин, а круто – через 10 хвилин.

Лимонний сік або оцет

Деякі господині при варці яєць додають у воду трохи лимонного соку чи оцту. Ці продукти можуть злегка пом’якшити шкаралупу, тим самим роблячи її більш стійкою до пошкоджень. У такий спосіб можна зберегти яйця цілими під час варіння.

Ще новини України: Будуть смачні і соковиті – чим замінити яйця в котлетах

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×