Купити квартиру в Дніпрі

Заява Байдена щодо підтримки України – повний текст

Заява Байдена щодо підтримки України – повний текст

Оприлюднена заява Байдена про підтримку України. Президент виступив з відповідним зверненням до американців, українців і всього світу 25 січня увечері. Повний текст заяви оприлюднив Генеральний штаб ЗСУ, передає НСН.

«Сьогодні я оголошую, що Сполучені Штати надішлють Україні 31 танк Abrams, що еквівалентно одному українському батальйону.» – сказав президент США Джо Байден у виступі щодо подальшої підтримки  України, 25 січня 2023 року

Заява Байдена щодо підтримки України – повний текст

«Вчора виповнилося 11 місяців з моменту жорстокого повномасштабного вторгнення росії в Україну; 11 місяців, протягом яких український народ продемонстрував путіну та всьому світу всю силу своєї мужності та незламну рішучість жити вільним.

І на кожному кроці цієї жахливої війни американський народ був сильним і непохитним у своїй підтримці.

І демократи та республіканці в Конгресі стояли разом. Сполучені Штати працювали в тісній взаємодії з нашими союзниками та партнерами по всьому світу, щоб переконатися, що український народ має найсильнішу можливу позицію для захисту своєї нації, своїх сімей проти жорстокої — справді жорстокої агресії росії. Ми давно не бачили подібного.

Сполучені Штати та Європа повністю об’єднані.

Сьогодні вранці я мав довгу розмову з нашими союзниками по НАТО — канцлером Німеччини Шольцем, президентом Франції Макроном, прем’єр-міністром Сунаком і прем’єр-міністром Італії Мелоні — щоб продовжити нашу тісну координацію в нашій повній підтримці України. Тому що ви всі знаєте — я вже давно це говорю — росія сподівається, що ми розділимося, що ми не залишимося єдиними. Але ми повністю, повністю, цілком та всеохопно єдині.

З наближенням весни українські сили відпрацьовують захист утримуваної ними території та готуються до додаткових контрнаступів. Щоб звільнити свою землю, вони повинні бути в змозі протистояти російській тактиці та стратегії, що розвивається, на полі бою найближчим часом.

Їм необхідно вдосконалювати вміння маневрувати на відкритій місцевості.

І їм потрібен стійкий потенціал для стримування та захисту від російської агресії в довгостроковій перспективі.

Державний секретар і Міністр оборони стоять позаду мене. Вони були глибоко, глибоко залучені в усі ці зусилля.

Бронетанкові спроможності, як вам скаже генерал Остін, мають вирішальне значення. І саме тому Сполучені Штати на сьогоднішній день виділили сотні бойових броньованих машин, у тому числі понад 500 у рамках пакету допомоги, який ми оголосили минулої п’ятниці.

І сьогодні — сьогодні я оголошую, що Сполучені Штати надішлють в Україну 31 танк Abrams , що еквівалентно одному українському батальйону.

Міністр оборони Остін рекомендував цей крок, оскільки він посилить здатність України захищати свою територію та досягати своїх стратегічних цілей.

Танки Abrams є найбоєздатнішими танками у світі. Вони також надзвичайно складні в експлуатації та обслуговуванні, тому ми також надаємо Україні частини та обладнання, необхідні для ефективної підтримки цих танків на полі бою.

І ми почнемо навчати українські війська цим питанням утримання, матеріально-технічного забезпечення та обслуговування якнайшвидше.

Доставка цих танків на поле потребуватиме часу, часу, який ми побачимо — ми використаємо, щоб переконатися, що українці повністю готові інтегрувати танки Abrams у свою оборону.

Ми також тісно координували це оголошення з нашими союзниками.»

Американський внесок буде доповнений додатковим оголошенням, у тому числі — легко доступним і легше інтегрованим для використання на полі бою в найближчі тижні та місяці з інших країн.

Я вдячний канцлеру Шольцу за надання німецьких танків Leopard 2 і очолення роботи з організації європейського внеску двох танкових батальйонів для України.

Я хочу подякувати канцлеру за його керівництво та непохитну відданість нашим спільним зусиллям з підтримки України.

Підтримка здатності України протистояти російській агресії та захищати свій суверенітет і територіальну цілісність є міжнародним зобов’язанням. Не просто слова — це всесвітнє зобов’язання.

Минулого тижня у Німеччині Міністр оборони  Остін увосьме скликав Контактну групу з питань оборони України. Ця група складається з приблизно 50 країн — 50 держав — кожна з яких робить значний власний внесок у цілісність України, кожна повністю віддана тому, щоб Україна залишалася сильною, незалежною та здатною захистити себе від російських загроз і насильства.

Я хочу подякувати кожному члену цієї коаліції за те, що вони продовжують активізуватися.

Велика Британія нещодавно оголосила, що дарує Україні танки Challenger 2. Франція надає бойові броньовані машини AMX-10.

На додаток до танків Leopard, Німеччина як і Сполучені Штати,  також надсилає батарею Patriot. Нідерланди батарею Patriot і ракети до них.

Франція, Канада, Велика Британія, Словаччина, Норвегія та інші надали критично важливі системи протиповітряної оборони, щоб допомогти захистити українське небо та врятувати життя невинних цивільних осіб, які є буквально мішенню — мішенню російської агресії.

Польща надсилає бронетехніку. Швеція дарує бойові машини піхоти. Італія дає артилерію. Данія та Естонія надсилають гаубиці. Латвія надає більше ракет Stinger. Литва надає зенітну зброю. А Фінляндія нещодавно оголосила про свій найбільший на сьогодні пакет допомоги у сфері безпеки.

Можливо, ви пам’ятаєте, коли мене запитали деякий час тому, що, на мою думку, мало статися. І я сказав — повідомлю путіна. Він думав, що в кінцевому підсумку матиме фінляндізацію Європи. Ну, він отримав НАТОвізацію Фінляндії. Він отримав те, чого ніколи не очікував.

Разом з нашими союзниками та партнерами ми відправили понад 3000 броньованих машин, понад 800 артилерійських систем, понад 2 мільйони артилерійських боєприпасів і понад 50 передових реактивних систем залпового вогню, протикорабельних і систем протиповітряної оборони, щоб допомогти протистояти брутальній агресії проти України, яка відбувається через росію.

І подивіться, сьогоднішнє оголошення базується на наполегливій роботі та відданості країн у всьому світі на чолі зі Сполученими Штатами Америки, щоб допомогти Україні захистити свій суверенітет і територіальну цілісність.

Ось про що йдеться: допомогти Україні захиститися та захистити українську землю. Це не наступальна загроза для росії. У нас немає наступальної загрози для росії.

Якби російські війська повернулися в росію, вони були б там, де їм місце, і ця війна сьогодні закінчилася б.

Це те, чого ми всі хочемо: завершення цієї війни у справедливий і остаточний спосіб.

Ви знаєте, наші команди не дозволяють одній нації — ми не збираємося дозволяти одній нації красти територію сусіда силою.

Наші умови, які зберігають суверенітет росії — суверенітет і територіальну цілісність України та поважають Статут ООН, це наші — це умови, над якими ми працюємо.

І, ви знаєте, це — ці умови, які ми всі підписали, і 143 країни проголосували за них на Генеральній Асамблеї Організації Об’єднаних Націй у жовтні минулого року.

Отже, Сполучені Штати, стоячи пліч-о-пліч з

нашими союзниками та партнерами і збираються продовжувати робити все можливе для підтримки України.

путін очікував, що Європа та Сполучені Штати послаблять свою рішучість. Він очікував, що наша підтримка України з часом зруйнується. Він помилився. Він помилився. І він помилявся з самого початку, і продовжує помилятися.

Ми єдині. Америка єдина як і світ.

І ми наближаємося до річної позначки — повномасштабного російського вторгнення в Україну, ми залишаємося такими ж єдиними та рішучими як завжди у наших переконаннях і нашій справі.

Ці танки є ще одним доказом нашої стійкої та непохитної відданості Україні та нашої впевненості в майстерності українських сил.

“Ми з вами стільки, скільки потрібно”.

Українці ведуть вікову боротьбу з агресією та пануванням. Це битва, яку американці неодноразово вели з гордістю, і це битва, у якій мимаємо бути переконаними, що українці також добре оснащені для боротьби.

Це про свободу. Свобода Україні, свобода всюди. Це про те, в якому світі ми хочемо жити, і світ, який ми хочемо залишити нашим дітям.

Тож нехай Бог береже відважних українських захисників своєї країни, які підтримують якраве горіння вогню свободи як і ми.

Дякую»

У Пентагоні попередили, що до російського наступу залишилось мало часу

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×