Купити квартиру в Дніпрі

Стало відомо, скільки українських чоловіків перебуває у ЄС

Стало відомо, скільки українських чоловіків перебуває у ЄС

Стало відомо, скільки українських чоловіків перебуває у ЄС. Орієнтовну цифру назвала італійська газета Corriere della Sera у своєму випуску від 14 лютого, передає з посиланням на Фокус НСН.

За даними журналістів, чоловіки призовного віку становлять близько десяти відсотків від усіх українських біженців у Європі. А найпоширенішим способом ухилення від мобілізації є отримання фальшивих медичних висновків за хабар.

Повідомляється, що прикордонна служба щодня інформує про спроби незаконного перетину кордону. Як зазначають журналісти, деякі чоловіки перепливали холодні річки і ховалися в транспорті з подвійним дном.

При цьому найпоширенішим способом ухилення від служби є отримання медичних висновків корупційним шляхом. У такий спосіб чоловіки стають власниками документів про приналежність до категорії осіб, для яких передбачено відстрочку від служби.

За оцінками ЗМІ, станом за сьогодні за кордоном можуть перебувати близько 650 000 українських чоловіків призовного віку. Автори публікації підкреслили, що це приблизно десять відсотків від усіх українських біженців у Європі.

Ще новини України і світу: Чоловіків, які перебувають за кордоном, очікує неприємний сюрприз: який саме – адвокат

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×