Купити квартиру в Дніпрі

Скільки українських біженців і переселенців хочуть повернутися додому – опитування ООН

Скільки українських біженців і переселенців хочуть повернутися додому - опитування ООН

Стало відомо, скільки українських біженців і переселенців хочуть повернутися додому. Оприлюднено результати опитування ООН, передає НСН з посиланням на УНН.

Скільки українських біженців і переселенців хочуть повернутися додому

Більшість українських біженців і внутрішньо переміщених осіб хочуть повернутися додому, згідно з

Більшість українських біженців та вимушених переселенців хочуть повернутися на свою батьківщину, згідно з опитуванням Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН),

Як повідомляється, з 9900 осіб, опитаних у січні та лютому, 65% біженців та 72% переміщених осіб виявили бажання повернутися, повідомив журналістам у вівторок регіональний директор УВКБ ООН у Європі Філіп Леклер. Проте, як вказано, чим довше триває війна, тим менша частка охочих повернутися.

За оцінками УВКБ ООН, близько 6,5 мільйона людей залишили Україну і поїхали за кордон з моменту початку повномасштабного вторгнення рф у лютому 2022 року. 3,7 мільйона людей були змушені залишити свої домівки внаслідок бойових дій та руйнувань та знайшли притулок у своїй країні.

Що заважає повернутися зараз

Окрім ситуації з безпекою, біженці та переміщені особи також називали відсутність перспектив працевлаштування та руйнування будинків та квартир причинами, через які вони не повертаються. Близько 55% тих, хто повернувся, повідомили, що знайшли менше можливостей працевлаштування, ніж очікувалося. Тому УВКБ ООН вважає відновлення України пріоритетом. Наразі гуманітарна організація, за її даними, вже відремонтувала близько 27,5 тисячі будинків.

Тим часом, згідно із іншим опитуванням 70% переселенців заявили, що не планують повертатися додому

Ще новини України: «Чи продовжать мені виплати ВПО?» Перевірте за алгоритмом від Мінсоцполітики

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×