Купити квартиру в Дніпрі

Зміни в мобілізації – Умєров розповів про законопроєкт, який скоро зареєструють в Раді

Зміни в мобілізації – Умєров розповів про законопроєкт, який скоро зареєструють в Раді

Зміни в мобілізації: міністр оборони України Рустем Умєров розповів, що вже найближчими днями новий законопроєкт можуть зареєструвати у Верховній Раді, передає НСН.

За його словами, влада готує «матрицю відповідальності, або матрицю мобілізації», яка має бути зрозуміла суспільству.

«Ми її обговорюємо з Силами безпеки і оборони, Кабінетом міністрів і Верховною Радою. Головний меседж – як можна зайти в периметр для служіння країні, що буде, коли ти зайдеш в нього, як ми тебе будемо тренувати, як ти будеш їхати на злагодження, які будуть відпустки і коли, як ти закінчиш служити і вийдеш з цього периметру, доки йде війна», зазначив голова Міноборони в інтерв’ю Суспільному.

На його думку, всі ці складові «дуже змістовні» й потрібні «правила гри для всіх».

«Нам як суспільству потрібно зрозуміти, як ми будемо відвойовувати землі. І в цьому плані мобілізація, демобілізація, відстрочка, соціальний захист – ці питання потребують роз’яснення або змін», каже Умєров.

Також він зауважив, що якщо влада хоче допомоги суспільству, то повинна сказати, як і кого хоче запросити служити, що буде з цією людиною, коли вона звільниться. Для цього готується законопроєкт.

Також глава Міноборони прокоментував слова президента про запит додатково мобілізувати 450-500 тисяч людей.

«У нас 3,5 тисячі кілометрів лінії, яку ми повинні боронити. Є стабілізаційні дії, є оборонні, є контрнаступ. Я не буду йти в деталі, але вище керівництво просто хотіло дати відповідь суспільству. Якщо військові кажуть Кабміну: «Дайте, будь ласка, нам енну кількість людей» – звісно, Кабінет міністрів і Верховна Рада питають, що ми будемо робити з тими, хто вже служить, і що будуть робити люди, яких ми хочемо мобілізувати? Тому ми почали консультації і суспільство буде мати відповіді на ці питання в цьому законопроєкті», додав Умєров.

Міністр зазначив, що буде просити знизити призовний вік з 27 років до 25, «якщо аргументації буде достатньо, щоб суспільство це сприйняло». Також міністерство хоче зробити облік всіх категорій військовозобов’язаних.

Відповідаючи на запитання, чи можуть людині, яка підпадає під мобілізацію, надсилати запрошення у військкомат на смартфон, Умєров сказав:

«Ми працюємо над цими технічними рішеннями».

Крім того, міністр озвучив терміни, коли суспільство зможе дізнатися деталі щодо змін у мобілізації.

«Найближчими днями. Ми домовимося з Верховною Радою, коли будемо його (законопроєкт – ред.) реєструвати», повідомив міністр.

Ще новини України: Чи планують звільняти Залужного – відповідь Умєрова

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×