Купити квартиру в Дніпрі

Закінчення навчального року: коли діти підуть на літні канікули

Коли цього року діти в Україні підуть на літні канікули. Про це інформує НСН з посиланням на Факти.

Через повномасштабне вторгнення росії заклади освіти призупинили навчальний процес. Але більшість областей вже відновили навчання в онлайн форматі.

1 квітня 2022 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет підписав наказ про затвердження Методичних рекомендацій щодо окремих питань завершення 2021/2022 навчального року.

Згідно наказу, заклади середньої освіти можуть самостійно визначати дату завершення освітнього процесу в 2021/2022 навчальному році.

Таким чином, школи самі мають визначитися з днем закінчення навчального року. Усе, звичайно, залежить від ситуації в кожному регіоні.

В школах Харкова планують завершити навчальний рік 3 червня 2022 року.

У Харківській міські раді повідомили, що до наступних класів переведуть лише тих дітей, які засвоїли хоча б 50% навчального матеріалу.

У свою чергу, в окупованому Херсоні навчальний процес у школах завершується 30 квітня.

“Ми завчасно встигли подати документи до державного реєстру, тому дані про те, що діти, які навчались в 11 класах, отримали повну загальну середню освіту там є. Сподіваємося, що буде можливо зробити так, щоб діти отримали хоч номери цих сертифікатів”,повідомляють в Херсонському міському управлінні освіти.

У Черкасах навчальній рік закінчиться 27 травня. Керівник Черкаської ОВА Ігор Табурця також повідомив, що черкаські школи прийняли вже 4 200 учнів-вимушених переселенців.

У Чернігові навчальний процес має закінчитися 4 червня.

Крім того, Верховна рада скасувала ЗНО у 2022 році. За ухвалення законопроекту №7132 проголосували 348 нардепи.

Вступна кампанія пройде за спеціальною процедурою, механізм розробляють.

Відповідно до прийнятого законопроекту:

  • випускники 2021-2022 навчального року звільняються від проходження підсумкової атестації;
  • вступ до цього року пройде за спрощеним механізмом без використання результатів ЗНО, єдиного вступного іспиту та єдиного професійного вступного випробування.

Як навчити дітей розпізнавати вибухонебезпечні предмети

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×