Купити квартиру в Дніпрі

Росія вдарила по центру Чернігова – є загиблі та поранені (фото, відео)

Росія вдарила по центру Чернігова – є загиблі та поранені

Зранку 19 серпня російські окупаційні війська вдарили по центру Чернігова. За попередніми даними, це була балістична ракета. Внаслідок обстрілу є загиблі та поранені.

НСН розповідає все, що відома на цей час.

Як повідомив голова обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус, ворог обстріляв центр Чернігова. Ймовірно це була балістична ракета.

Удар припав по Драмтеатру в самому центрі міста.

Наслідки обстрілу Чернігова 19 серпня 1

Оновлено 14.23. У Чернігові виявили тіло ще однієї жертви. Кількість загиблих зросла до 7.

За медичною допомогою звернулося 90 поранених. З них 10 поліцейських та 12 дітей. Госпіталізовано 25 людей.

12-річну дівчинку терміново доставляють реанімобілем до Києва. Дитина в тяжкому стан, повідомили в МВС.

Оновлено о 14.00. Спершу повідомлялося про п’ять загиблих, але їхня кількість зросла до 6 — у лікарні померла 6-річна дівчинка. Мати дитини перебуває у важкому стані.

Ще 36 поранених людей перебувають у медзакладах, повідомив голова МВС Ігор Клименко в етері телемаратону.

Серед поранених — близько 10 дітей. Також з-поміж них є поліцейські та працівники судової охорони. Це все цивільні люди, які або перебували на центральній площі Чернігова, або йшли після освячення фруктів з найближчої церкви, зазначили в МВС.

Унаслідок влучання відбулося руйнування даху драмтеатру з пожежею. Також пошкоджено вікна 3-ї Державної пожежно-рятувальної частини Чернігова. А ще рятувальники погасили пожежу магазину.

Доповнено о 12:30. Президент Володимир Зеленський показав наслідки ракетного обстрілу Чернігова й підтвердив, що є загиблі та поранені.

«Ось що таке сусідство з терористичною державою, ось проти чого ми об’єднуємо увесь світ. Російська ракета влучила просто в центр міста, у наш Чернігів. Площа, політехніка, театр. Звичайний суботній день, який Росія перетворила на день болю та втрат. Є загиблі, є поранені. Мої співчуття тим, хто втратив рідних… Усі служби працюють на місці: рятувальники, поліція, медики. Кожен, хто потрібен», повідомив Зеленський.

Жахливий приліт ракети по Чернігову зафіксували люди, які гуляли в центрі міста. Відео

Обстріл Чернігова 19 серпня. Відео Суспільне.

Також з’явились фото наслідків удару по центру Чернігова 19 серпня.

Чернігів 19 серпня 2

Чернігів 19 серпня 1

Чернігів 19 серпня

У мережі пишуть, що в момент прильоту в центрі Чернігова відбувалася виставка дронів. Її раніше анонсували на 19 серпня, 10:00.

Громадська діячка Марія Берлінська, яка була серед запрошених на виставку, розповіла, що як тільки оголосили повітряну тривогу, захід зупинили і учасникам кілька разів нагадали про необхідність піти в укриття. Але частина людей все одно пішли на вулицю. Всі, хто пішли в укриття, залишилися цілими.

Берлінська зазначила, що захід заздалегідь узгодили з місцевою владою. Анонс виставки був у відкритому доступі, але конкретне місце повідомили лише зареєстрованим учасникам за лічені години до заходу. Усі дані учасників тепер надали відповідним органам, резюмувала Берлінська.

А втім, у Чернігівській міській раді стверджують, що не погоджували проведення виставки й не надавали жодних дозволів.

Ще новини України: На Херсонщині окупанти зранку обстріляли Дар’ївську громаду – загинула жінка

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×