Купити квартиру в Дніпрі

Яка вартість оренди житла у Дніпрі, Одесі та Харкові – як змінилися ціни

Яка вартість оренди житла у Дніпрі, Одесі та Харкові – як змінилися ціни

Яка вартість оренди житла у великих містах України, де наразі дешевше винаймати квартиру, у Дніпрі, Одесі чи Харкові.

Серед трьох міст-мільйонників Дніпра, Харкова та Одеси оренда квартир найдорожчою є в Дніпрі, а найдешевшою — в Харкові.

Ціни на квартири суттєво відрізняються в кожному з міст, а також мають тенденцію до частих змін, передає НСН з посиланням на УНІАН.

“У Дніпрі, наприклад, ціни ростуть, у Харкові – падають. Це насамперед повʼязано з попитом, активними обстрілами міст, сезонністю та загальною стабілізацією ринку”, пояснюють експерти Bird.

Яка вартість оренди житла у Дніпрі, Одесі та Харкові – як змінилися ціни1

Отож, згідно зі статистикою Bird, у Харкові наразі медіана вартості оренди однокімнатної квартири складає 4 тисячі гривень на місяць. Двокімнатну можна винайняти за 6 тис. грн, трикімнатну – за 7,5 тис. грн. За місяць ці ціни не змінились, проте в порівнянні з другою половиною жовтня наразі оренда трикімнатки стала дешевшою на 300 грн.

Щодо Одеси, то орендувати там однокімнатку обійдеться в 7,5 тис. грн, що на 500 гривень дешевше, ніж наприкінці вересня. Вартість оренди двокімнатної квартири за місяць не змінилась і складає 10 тис. грн. Натомість винайняти трикімнатну обійдеться тепер на півтори тисячі гривень дорожче – 15 тис. грн.

У Дніпрі оренда житла за місяць значно здорожчала. Так, однокімнатна квартира тепер коштує 11 тис. 850 грн, коли місяць тому була 9 тис. грн. В свою чергу, двокімнатка здорожчала майже на 5 тисяч, до 17 тис. 650 гривень. Трикімнатну можна винайняти за 17 тис. грн, що на дві тисячі дорожче, ніж наприкінці вересня.

Вартість оренди житла в Україні

Rental agreement

Rental agreement form with signing hand and keys and pen

За підрахунками експертів, у вересні вартість оренди житла в Києві зросла на 11-19%, у Львові – на 2-11%. Останній рік вартість оренди у Львові перевищувала вартість оренди в столиці.

Ще новини України: Гроші на оренду житла для ВПО – як отримати допомогу на Дніпропетровщині

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×