Купити квартиру в Дніпрі

Трибунал для путіна. В Офісі президента розповіли про свої плани

трибунал для путіна

Яким буде майбутній трибунал для путіна, своїми планами поділилися в Офісі президента.

Заступник глави ОП Андрій Смирнов розповів, що Україна хоче створити одноразовий міжнародний трибунал для найвищого керівництва росії, в тому числі й для диктатора владіміра путіна через акт агресії проти нашої країни.

Як зазначив Смирнов The Guardian, це може прискорити притягнення до відповідальності президента рф та його оточення, передає НСН з посиланням на zn.ua.

Він пояснив, що акт агресії проти України довести легко, тоді як на розгляд МКС справ, таких як воєнні злочини, геноцид і злочини проти людяності, підуть роки.

В свою чергу посол України з особливих доручень Антон Кориневич зазначив, що наявність обвинувального висновку й ордеру на арешт путіна чи міністра оборони рф сєргєя шойгу “буде великим кроком вперед у досягненні справедливості”.

“Звичайно, ми були б дуже раді бачити шойгу під вартою, і не тільки його, але й усіх інших хлопців, які тоді ухвалювали рішення, не тільки в 2022 році, але і в 2014 році”,додав Кориневич.

Він зазначив, що трибунал над найвищим політичним керівництвом рф можуть провести у Гаазі. На участь у його створенні вже погодилися кілька міжнародних партнерів України, проте їх кількість наразі недостатня.

“Українці будуть залучені (до трибуналу), потрібен буде український прокурор, але ми сподіваємося, що судді будуть міжнародними”,додав Кориневич.

У Зеленського розповіли, коли станеться перелом у війні, анонсувавши чергові сюрпризи

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×