Купити квартиру в Дніпрі

Підстави для демобілізації розширили – Зеленський підписав новий закон

Підстави для демобілізації розширили

Зеленський підписав новий закон, яким розширюються підстави для демобілізації.

Про це повідомляється у кратці документа на сайті Верховної ради, передає НСН.

Тепер додатковою підставою звільнення з військової служби є, якщо близькі родичі — чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра — загинули або пропали безвісти після повномашстабного вторгнення Росії.

Як зазначено в картці відповідного законопроєкту № 8009, розміщеній на сайті Верховної Ради, документ було повернуто до парламенту з підписом глави держави 18 липня.

Зеленський підписав закон

Як повідомлялося, Верховна Рада 3 травня ухвалила в цілому законопроєкт №8009.

Документ передбачає внесення змін до статті 26 закону “Про військовий обов’язок і військову службу”.

Зокрема пропонується встановити додаткову підставу для звільнення з військової служби під час воєнного стану військовослужбовців, які проходять її за призовом під час мобілізації та за контрактом.

Згідно з законопроєктом, ідеться про випадки, коли близькі родичі військовослужбовців загинули або зникли безвісти під час здійснення заходів із гарантування національної безпеки та оборони, стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій і Луганській областях, а також під час гарантування національної безпеки і оборони, відсічі й стримування збройної агресії проти України під час дії воєнного стану.

У документі зазначено, що до близьких родичів належать чоловік, дружина, син, дочка, батько, мати, дід, бабуся, рідні брат (сестра) військовослужбовців.

Раніше ми повідомляли, що президент 18 липня підписав закон щодо змін у питанні виконання військового обов’язку та проходження військової служби.

Ще новини України: Чи можливий швидкий успіх українського контрнаступу – пояснив Сирський

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×