Купити квартиру в Дніпрі

Чи можливо “Кинджалом” знищити Patriot – у Повітряних силах пояснили, як працює ЗРК

знищити Patriot

У Росії похизувалися, що нібито змогли “Кинджалом” знищити Patriot у Києві під час атаки 16 травня.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час телемарафону заспокоїв українців. Він пояснив, що знищити Patriot з допомогою “Кинджалів” неможливо, передає НСН з посиланням на 24 Канал.

Юрій Ігнат зауважив, що напередодні у Повітряних силах узагалі не збиралися коментувати безглузді заяви Конашенкова. Особливо з урахуванням того, що він “уже 8 разів поспіль весь склад нашої авіації” знищив.

Речник зауважив, що якби в України була така кількість повітряних суден, які буцімто “знищив” ворог, то ми б уже здобули перемогу.

Я хочу сказати: Не переймайтеся за долю Patriot, наголосив Ігнат.

Він також пояснив, чим саме є ця ЗРК, яку називають то комплексом, то батареєю, то дивізіоном, то просто системою.

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат

Ігнат зазначив, що дивізіон складається з командного пункту, радара, а також самих пускових установок.

Отже, у командному пункті сидить бойова обслуга. Вона займається відстеженням цілей, отримує інформацію про ситуацію у повітрі у зоні своєї відповідальності.

Зауважимо, що працювати командний пункт може у трьох режимах: ручному, напівавтоматичному й автоматичному. Останній дозволяє без втручання людини збивати повітряні цілі, що й було у ніч проти 16 травня.

Крім того, дивізіон має радар і до 8 пускових установок. Кожна оснащена чотирма транспортно-пусковими контейнерами. І слід розуміти, що ці установки розташовані окремо одна від одної, щоб забезпечувати бойову роботу. Власне, пуски ракет.

Знищити систему якимось там “Кинджалом”, ну це неможливо. Тому все, що там вони розповідають, я думаю, що хай залишиться в їхньому архіві пропаганди, підкреслив він.

Нагадуємо, спікер російського оборонного відомства Ігор Конашенков заявив, що “Кинджал” влучив по Patriot.

У Міноборони України з гумором відреагували на таке ствердження росіян.

“Пресслужба Міністерства оборони Росії потужніша, ніж армії більшості країн. Росії навіть не потрібна армія, щоб завоювати весь світ, її державних ЗМІ та спікера міноборони Конашенкова більш ніж достатньо”, йдеться в Twitter МО України.

Ще новини України та світу: Як росія намагається покращити системи наведення ракет – дослідження

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×