Купити квартиру в Дніпрі

Будівництво дев’яти атомних енергоблоків – подробиці домовленостей з Westinghouse

атомних енергоблоків

В Україні планують побудувати ще дев’ять атомних енергоблоків на вже існуючих АЕС.

Будівництво дев’яти атомних енергоблоків – що відомо

Проект будівництва американською компанією Westinghouse є стратегічною перспективою та знаходиться у стадії реалізації.

Про це сказав на брифінгу за результатами робочої поїздки на Харківщину 20 лютого міністр енергетики Герман Галущенко, передає НСН з посиланням на Укрінформ.

«Цей проєкт є, він підписаний. Дійсно, він є у стадії реалізації. Ми прийняли відповідне рішення щодо підготовки проєктної документації щодо цього. Меморандум передбачає побудову 9 таких блоків, але зараз ми говоримо про перший етап – два блоки вперше за американською технологією компанії Westinghouse. Це ті блоки, які компанія Westinghouse виготовляє, вони високої потужності», сказав міністр.

новини україни

Міністр енергетики України Герман Галущенко

Він наголосив, що зведення одного блока займає до 5 років.

«Надалі ми будемо виводити з експлуатації старі російські технології, це ми будемо робити. Але це не розв’яже питання на наступний опалювальний сезон (через ракетні удари рф по енергетичній інфраструктурі – ред.), тому ми говоримо, що це стратегія», сказав Галущенко.

Як повідомлялося, восени 2021 року Енергоатом та американська Westinghouse Electric Company підписали меморандум про будівництво п’яти енергоблоків АЕС в Україні, а влітку 2022-го – підписали угоди про збільшення енергоблоків, які будуватимуться за технологією AP 1000 в Україні, до дев’яти.

У липні 2022 року стало відомо, що з Westinghouse підписано контракт на розробку оновленого техніко-економічного обґрунтування будівництва двох блоків AP1000 на Хмельницькій АЕС.

Ще новини України:

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×