Купити квартиру в Дніпрі

В Україні 400 тисяч російських солдат: які прогнози війни на зиму

В Україні 400 тисяч російських солдат: які прогнози війни на зиму

В Україні 400 тисяч російських солдат. І станом на сьогодні армія агресора веде наступ майже на всій лінії фронту. Які прогнози війни на зиму, читайте в матеріалі НСН.

В Україні 400 тисяч російських солдат

В Україні 400 тисяч російських солдат: які прогнози війни на зиму

За даними української розвідки, Росія зосередила на території України понад 400 тисяч солдатів. Такі дані оприлюднив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

Сил достатньо для окремих операцій на окремих ділянках фронту, – сказав Юсов в ефірі телеканалу “Київ”. – І угрупування окупантів в Україні на тимчасово окупованих територіях, нагадуємо, це понад 400 тисяч російських військовослужбовців. І, звісно, це чимала кількість особового складу

За його словами, на території України перебуває велика кількість озброєння армії РФ – “нову зброю розконсервують та постачають на фронт”. Юсов зазначив, що в Росії продовжується мобілізація, вона тривала протягом всього літа.

Про повторення сценарію, який був у лютому 2022 року, не йдеться. Але на окремих ділянках – так, ворог і далі намагатиметься проводити окремі наступальні операції, – резюмував представник ГУР

Росія наступає майже на всіх ділянках фронту

Російські окупанти протягом доби наступали на всіх ділянках фронту, проте Сили оборони успішно відбивають всі ворожі атаки. Найгарячіше залишається в районах Мар’їнки та Авдіївки, повідомили у ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

За словами військових, за добу на фронті відбулося 55 бойових зіткнень, з них 15 – в районі Мар’їнки та понад 10 – біля Авдіївки.

Загалом ворог не полишає спроб оточити Авдіївку, активно застосовує авіацію, але українські військові тримають оборону та завдають ворогу значних втрат. Окупанти наступали біля Кераміка, Степового, Авдіївки, Тоненького – успіху не мали.

Загарбники ведуть штурмові дії в районі Мар’їнки та Побєди, Сили оборони відбиваються.

Біля Бахмута українські воїни відбили всі атаки противника в районах населених пунктів Богданівка, Хромове, Кліщіївка, Андріївка.

На Куп’янському напрямку українські воїни відбили близько п’яти атак ворога в районі населеного пункту Іванівка.

Водночас Сили оборони просуваються на Мелітопольському напрямку, мають частковий успіх в районі Роботиного, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Прогнози війни на зиму

В Україні 400 тисяч російських солдат: які прогнози війни на зиму

Цієї зими окупанти ризикують буквально промокнути та замерзнути. А Збройні Сили України планують атакувати ракетами командні центри, склади боєприпасів та лінії постачання в тилу російських окупантів. Про це пише New York Times.

За даними видання, українські військові хочуть таким чином знизити боєздатність РФ. Зокрема, американські ракети ATACMS дають Силам оборони можливість завдавати ударів по позиціях ворога на всій окупованій території. До того ж, кожен кілометр просування ЗСУ на півдні створює нові проблеми для противника.

Водночас, зазначається у матеріалі, Росія у 2023-му році навчилася набагато краще адаптуватися до бойових дій, ніж минулого року. Країна-агресор може спробувати змінити маршрути поставок або використати свою артилерію та авіацію для протидії обстрілу ЗСУ. За словами аналітика Джека Вотлінга, якщо російські війська будуть втягнуті в оборону широким фронтом, а їхня логістика сильно порушена, то вони можуть буквально промокнути і замерзнути.

Якщо цілеспрямовані удари можуть погіршити їхню логістику, то обмежена підготовка та польова підготовка російських військ можуть максимізувати критичні порушення, – пояснив він

У свою чергу РФ завдаватиме ударів по цивільній енергетичній інфраструктурі України.

Нещодавно міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін зазначає, що президент Російської Федерації Володимир Путін хоче занурити Україну в холодну зиму і темряву, але програє. При цьому агентство Reuters вважає, що наступної зими Україна зіткнеться з тривалими відключеннями електроенергії.

Зараз українські захисники вже ведуть підготовку до холодної погоди, утеплюють бліндажі та готують техніку.

Ще новини України: Відбили всі атаки і знищили всі повітряні цілі: що відбувається на фронті 23 жовтня

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×